ventilatiesysteem C combineren met grondbuis | Ecobouwers.be

U bent hier

ventilatiesysteem C combineren met grondbuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
30/05/2006 - 09:27

dag,

ik begin een nieuwe vraag omdat deze in de vorige over ventilatiesysteem C verloren zou gaan.
daar wordt als negatief punt van VS type C vermeld dat je de vrieskoude lucht via roosters in je leefruimte krijgt. en als je deze lucht nu eens zou voorverwarmen via een grondbuis?
meer specifiek toegepast op onze situatie: rijwoning, achterzijde = west, K30-eis, 2 gepensioneerde bewoners, garage, wasplaats, slaapkamer en badkamer op gelijkvloers, wonen met open keuken op de eerste verdieping
De lucht uit de grondbuis zou ik dan via de slaapkamer en de hal naar de leefruimte (*) leiden. en ook naar de natte ruimtes (*) en vanuit (*) en de toiletten naar buiten.
wat denk je hiervan?

een van mijn bezwaren tegen VS type D is dat je dan met de ramen dicht moet slapen, en dat doen we nu juist niet, behalve als het echt vriest, bovendien vind ik 18°C in mn slaapkamer veel te veel. (ok, het is een gewoonte en ...)
Ik begrijp dat in een klassieke opbouw met de slaapkamer boven de woonkamer bv, het energetisch niet gunstig is als je een koude ruimte bovenop een warme plaatst, maar in onze opbouw zitten de koudste ruimtes onderaan, en de warmere op de 1ste verdieping.

nog een stelling:
als ik eens met mn raam dicht slaap vind ik de lucht 'smorgens allesbehalve fris ruiken, ik wil eigenlijk die lucht uit mn slaapkamer niet naar de rest van mn woning verspreiden.

shoot!
thomas

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.