Ventilatie D in vals plafond, instortkanalen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Ventilatie D in vals plafond, instortkanalen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van W_im
29/01/2013 - 08:43

Dag,

In de living+open keuken is een vals plafond gepland met een hoogte van 12-13cm incl gipsplaat.

Halverwege het plafond is een sparing in de betonvloer daarboven, zodat ik met leidingen vanuit het valse plafond omhoog kan naar zolder voor de WTW unit.

De installateur heeft voorgesteld galva instortkanalen te gebruiken in het valse plafond. In de maat 220x80 en 170x70. De naden worden dan met tape afgeplakt.

Ik heb daar echter niet zo'n goed gevoel bij, maar weet niet zeker of dat terrecht is. Blijft/is dit voldoende dicht? Hoe zit het met schoonmaken en het geluid? Het gaat om een toevoer en afvoer debiet van ongeveer 150dm3/s. Ik lees positieve verhalen over ronde galva of lindab safe buizen. Hoe effectief is dat in deze situatie? 4 toevoer ventielen met 80mm lindab is prima te leggen, maar hoe krijg ik hier een ventiel op aangesloten met deze beperkte inbouwhoogte? En moeten deze 4 buizen dan los naar zolder, of met T stukken in de betonsparing naar dikkere buizen? Dank voor de hulp!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.