upgrade bestaande stookolieketel met weersafhankelijke regeling + zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

upgrade bestaande stookolieketel met weersafhankelijke regeling + zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van johans
28/06/2011 - 18:22

Hallo iedereen,

Binnenkort laat ik een zonneboiler installeren voor het verwarmen van sanitair water. Daar mijn bestaande Buderus stookolieketel nog niet uitgerust is met een weersafhankelijke regeling laat ik terzelfertijd ook de sturing van die ketel vervangen.Nu vroeg ik mij af indien men met deze weersafhankelijke sturing tijdens periode waar geen of weinig verwarming van woning nodig is, de keteltemperatuur kan laten dalen tot beneden de 60°C, nodig om het sanitair water bij te warmen. Daar de boiler en de radiatoren om 2 verschillende circulatiepompen zitten zou men toch, indien er geen warmte gevraagd wordt voor de boiler, de keteltemperatuur kunnen laten dalen tot bijv. 50°C. Wanneer deze laatste terug warmte vraagt trekt men de keteltemperatuur terug op tot 60°C.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.