uitlaat van een condensatieketel | Ecobouwers.be

U bent hier

uitlaat van een condensatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ann-1
19/01/2006 - 14:07

Kan ik hier terecht met volgende vraag?
Onze mazoutbrander en ketel zijn aan vervanging toe. Wij hebben een redelijk recente warmwaterboiler staan, naast de ketel. Alle toestellen staan in de kelder die aan de achterzijde van het huis uitgeeft op de tuin. Wij wonen in een rijwoning met kelderverdiep, gelijkvloers en eerste verdiep. Wij willen overschakelen op gas. Het bestaande schouwkanaal kunnen wij daarvoor niet gebruiken (denk ik), want dat is te klein. Wij kunnen wel via de keldermuur naar buiten aan de tuinzijde.
Maar hoe zit dit dan met de uitlaatgassen? Is dit vergelijkbaar aan wat auto's uitstoten aan CO2 (langs de voorzijde van het huis)? Hoe zitten de rookgassen in elkaar en hoe schadelijk voor de gezondheid?
Alvast bedankt als jullie hierop een antwoord weten!
Ann

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.