trina zonnepanelen | Ecobouwers.be

U bent hier

trina zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kempenaar
02/05/2008 - 15:01

Heeft iemand ervaring met Trina zonnepanelen, zij zouden
van chinese makelijk zijn?

12 Reacties

Reacties

afbeelding van albert-3
21/08/2008 - 17:31

Inderdaad van chinese makelij
zie www.solartotal.com

afbeelding van jean marie
05/09/2008 - 09:39

beste,

zijn er reeds gebruikers van deze trina zonnepanelen
en wat zijn de bevindingen.

Chinees blijft toch nog altijd chinees hé.

misschien goed om eens te gaan uit eten, maar
zonnepanelen en degelijkheid!!!!
laat staan voor hoeveel jaar.

bewijs me eens het tegendeel

ik ben één en al hoor.

bedankt bij voorbaat

afbeelding van de rocca
05/09/2008 - 11:05

Als je googled op trina panelen kom je specificaties tegen, gelijk aan de meeste doorsnee kwalitatieve panelen (qua productgarantie, performantiegarantie,...)
Up een beleggings-site spreekt men dan weer dat Trina aan diverse fabrikanten materialen levert zoals bvb schücco !!!

Ik heb ze zelf liggen, en volgens mij zien ze er meer dan behoorlijk uit, qua afwerkingsgraad, performantie,...

Greetz

afbeelding van thierry.lanssens@telenet.be
05/09/2008 - 19:03

Welke panelen worden er eigenlijk echt in duitsland geproduceerd?

afbeelding van de rocca
05/09/2008 - 22:31

Panelen zijn opgebouwd uit diverse onderdelen, kunnen misschien in europa geassembleerd worden, maar het is mogelijk dat de grondstoffen uit china, usa, of elders komen...
Chine is nu eenmaal wereldwijd toch één van de grootste aanvoerders van grondstoffen ....

afbeelding van digitaloverdose
06/09/2008 - 00:11

Ik heb panelen van Trina laten leggen en tot nu toe kontent van. De opbrengst lijkt me goed te zijn: tot nu toe 705kWh vanaf 27 juni. Panelen zijn OZO gericht (dus ni optimaal) en vermogen is 3080kWp.
Over de levensduur kan ik nog maar weinig vertellen, ze liggen er nog maar pas. Ik heb wel het idee dat hunnen opbrengst nogal van den temperatuur afhangt. Op de weinige echt hete en zonnige dagen zie ik een maximum van 2400 à 2500W op mijnen omvormer, bij koelere en/of afwisselendere dagen zijn er pieken die makkelijk 300W of meer hoger zijn. Enige verklaring die ik kan geven is dat de panelen dan minder opgewarmd zijn en dus meer kunne geven. Ik weet echter ni hoeveel da bij andere panelen kan schelen.

Ik heb ook lang getwijfeld over Duitse panelen mor toen ik eens las dat Aleo (Duitse producent) nen deal had afgesloten met een Chinese firma voor 20% van zijn cellen, vroeg ik me af waarom ik dan nog meer voor zo'n panelen zou betalen. Ondertussen ook al meer gelezen dat andere Duitse firma's hun cellen (deels) ook uit China halen dus ja, 'k heb er nog geen spijt van.

afbeelding van zonstraal
07/09/2008 - 10:23

Ik kan reeds zeggen dat de trinas (polys) die ik bijgelegd heb(2de instal)dakhelling 35°om en bij.Dat ze het beter doen NU in de zomer.Dan mijn sharps (monos) van vorig jaar dakhelling 45°
Van de winter gaat het net andersom zijn denk ik.
groeten stef
http://www.zonstraal.net/

afbeelding van edsstim
05/11/2008 - 09:11

http://www.sollux-zonne-energie.be/?page=txtpic2&PID=1755&ALang=NL

Een quote van op bovenstaande site:

Fotovoltaïsche zonne-cellen!

Zonne-energie is de energie van de toekomst. Daarom heeft Sollux zich gespecialiseerd in fotovoltaïsche systemen. Beter gekend als zonnestroom-systemen. Deze manier van elektriciteitsopwekking is milieuvriendelijk en brengt u een aanzienlijk financieel voordeel.

Om dit te kunnen garanderen hebben we enkel de meest hoogwaardige producten gekozen. Zo zijn de producenten van onze zonnepanelen REC (Renewable Energy Corporation) en Trina Solar één van de enigsten die het gehele productie-process in eigen handen hebben. Wat een enorme kwaliteitsgarantie is die vele anderen niet kunnen bieden.

Zo is REC de leverancier van de solar grade silicium, de basis grondstof voor zonne-cellen, van de meeste andere Europese kwaliteitsvolle panelen (Q-Cells, SolarWorld, ...).

Trina modules dragen dan weer dikwijls een label van de bekende kwaliteitsfabrikant van o.a. ramen en deuren Schüco. Daarnaast is o.a. Conergy ook één van de grootste afnemers van Trina Solar.

De combinatie van onze zonne-panelen met de SMA omvormers geven uitstekende rendementen. Dit komt omdat wij elk project apart bekijken en zo een perfecte dimensionering van omvormer in combinatie met een Trina of REC module. Geen standaard paketten dus.

afbeelding van verdyck
02/12/2008 - 15:08

heeft er iemand ervaring met ELECTRO DIRECT aangaande een volledige installatie ?

afbeelding van marnix ryckaert
08/03/2009 - 11:34

Hallo, ik ben sterk aan het twijfelen tussen 12 Trina of 12Sanyo HIP panelen .Wie helpt mij beslissen ??

afbeelding van Anonieme gebruiker
09/03/2009 - 09:50
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

'k Heb die Sanyo panelen voorgeschoteld gekregen van ne kandidaat-installateur. Opbrengst op papier zag er inderdaad een stuk beter uit (enkele % meer rendement) dan andere panelen, maar da gold ook voor de prijs die toch ook zo'n 20% hoger lag. Ik heb dan ook nog wa testen gelezen waaruit moest blijken dat de echte opbrengst van die Sanyo's een stuk minder zou zijn dan op papier. Ge kunt u natuurlijk ook de vraag stellen wat er werkelijk van aan is maar ik heb dan toch maar voor goedkopere (Trina) panelen gekozen aangezien ik er de plaats toch voor had.

afbeelding van guy-6
09/03/2009 - 11:39
Guy

Kwaliteit van een zonnepaneel wordt hoofdzakelijk bepaald door de kwaliteit van de zonnecellen....de rest is ongeveer allemaal hetzelfde bij gelijk welke fabrikant. Waarom heeft Q-cells 40 verschillende kwaliteiten in hun aanbod aanbod? Dit zijn 40 verschillende prijzen...Om prijzen te drukken gaat men low B's of C's in de panelen plaatsen....dit zijn allemaal Q-cellen. Mirakels bestaan er niet in prijzen van zonnepanelen...
http://www.zonnepanelen.de

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.