Trapgat maken in "bungalow": invloed ventilatie en verwarming, tips? | Ecobouwers.be

U bent hier

Trapgat maken in "bungalow": invloed ventilatie en verwarming, tips?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van poing
22/12/2011 - 10:38

Het betreft een bungalow uit 1975 van +/- 160m² inc. garage, met volwaardige 2de verdieping (nok 3,75m en dak sluit aan op de gewelven).
- dak geïsoleerd met 26cm isover
- zolder ladder/luik in de garage
- zolder heeft geen ventilatie, geen ramen
- binnenkort overal nieuwe ramen behalve op de zuidergevel (3 dubbel, geen ventilatie)

Om heel wat redenen wil ik het trapgat (voor volwaardige trap) in de gang al kappen/afwerken en dat in de garage dicht doen.

Problemen dat ik zie:
1) momenteel is de zolder een 16 a 17°C, als de beneden verdieping verwarmd is, ik ga dus extra moeten bij stoken als de warme lucht naar boven gaat. Of kan deze lagere temperatuur komen door het feit dat de garage poort niets waard is (garage koud). Dicht maken van zolder luik in de garage en plafond isoleren zou m.a.w. een goedkoper oplossing zijn.

2) warme lucht gaat naar boven, neemt vocht mee... ik ga iets moeten voorzien van ventilatie daarboven. Ooit gaan we een ventilatie systeem MOETEN steken, maar dat kost €€€. Zou het voldoende zijn om de ventilatie aan/afvoer buizen te plaatsen en zo een "A" te creëren (aanvoer ramen zuidergevel -> veel tocht, garage deur, des noods wc raam).

-> Ik kan er uiteraard gewoon pur platen op leggen, dan is er "niets gebeurd"?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.