Tochtstrips plaatsen bij bestaande houten raamwerk | Ecobouwers.be

U bent hier

Tochtstrips plaatsen bij bestaande houten raamwerk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sabbe-1
03/01/2006 - 22:17

Een tiental jaar geleden hebben we het enkel glas in onze houten ramen laten vervangen door toen super-isolerende beglazing (k=1,1). Achteraf gezien hadden we misschien beter ook het raamwerk laten vervangen.
Ik heb nadien ook tochtstrips(mousse) in het raamwerk "geplakt", waardoor er gevoelig minder tocht was.
Bij het verven van de ramen zijn de tochtstrips er terug afgehaald en tot op heden zijn er nog geen nieuwe geplaatst.
Nu vraag ik mij af wat ik het beste kan doen: opnieuw tochtstrips plaatsen, waardoor er minder ongecontroleerde ventilatie is, of de spleten van de ramen laten voor wat ze zijn waardoor we toch een gedeeltelijke natuurlijke ventilatie krijgen.
(Ik moet er ook wel bijzeggen dat onze spouwmuren niet geisoleerd zijn, en we van de leuke inbouw rolluikkasten hebben, waar we ook veel "ventilatiegenot" en warmte verlies door hebben)
Graag jullie advies

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.