tipgevel met buitenisolatie en deels open spouw corrigeren | Ecobouwers.be

U bent hier

tipgevel met buitenisolatie en deels open spouw corrigeren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Fredman
29/07/2015 - 22:36

Ik moet het een en ander corrigeren in onze verbouwing. Dit is de situatie:

- tipgevel (anderhalve steen, volle muur) werd opgehoogd met dubbele snelbouwsteen en kleine spouw van 3,5 à 4 cm. Vervolgens nieuw dak erop, geisoleerd met 22cm houtwol

- buitenkant tipgevel werd geisoleerd met PIR-platen en vervolgens onderdak + gevelbeplanking

 

Ik dacht dat daarmee de kous af was. Niet dus, de aansluiting tussen dak en tipgevel blijkt niet perfect uitgevoerd en via een lenteel in de raamopening van de tipgevelvoel ik merkbaar een tocht stromen, zeker wanneer het hard waait. De spouw loopt dus leeg, en ik zowat 10 m2 van mijn tipgevel is slecht/niet geisoleerd. De aannemer met de vinger wijzen is niet relevant, er zijn gewoon te weinig afspraken gemaakt om die spouw perfect luchtdicht af te sluiten.

 

Wat zijn nu mijn opties om dit te corrigeren - zonder zot in de kosten te gaan natuurlijk. Het gaat slechts om 10 m2 (zie foto - deel snelbouw), en op tussen de balken in de zoldervloer komt ook nog eens 14cm rotswol (vooral akoestisch bedoeld). Ik zie zelf volgende opties maar kan ze moeilijk afwegen tegen elkaar:

- de spouw laten vullen met PUR kost me minstens 400 euro voor schamele 10m2, vervolgens wand afwerken met tegen wand geplakte pavatherm 2cm + leem

- spouw niet vullen, wel voorzetwand met vlaswol (moet indrukbaar zijn, gevel is niet recht) met vervolgens dampscherm en afwerking met 2cm pavatherm + leem

- spouw niet vullen, pavadentro 6cm met leem tegen wand plakken en vervolgens afwerken met leem

- spouw niet vullen en gewoon afwerken met 2cm pavatherm+leem en leven met de koudebrug daar.

 

Zien jullie nog andere opties en hoe zwaar weegt deze fout op ons comfort? De kamer wordt de eerste jaren speel- en logeerkamer, later wordt het onze slaapkamer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.