Thesis District Heating | Ecobouwers.be

U bent hier

Thesis District Heating

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Mathias Servranckx
15/10/2012 - 11:48

Dag allemaal,

ik ben helemaal nieuw op dit forum, ik ben hier via via terecht gekomen in een zoektocht naar een producent van verwarmingsketels, of zonneboilers.
De reden dat ik (en een medestudent) op zoek ben naar zo iemand, is omdat we een thesis maken over district heating (verderop verder uitgelegd).
Voor deze thesis zoeken we een co-promotor, met inzicht in dergelijke systemen.
Moest u na het lezen van deze post geinteresseerd zijn om ons te helpen, of hebt u tips die ons kunnen verder zetten, neem dan gerust contact op.

District Heating:

in België is dit een vrij nieuw concept, maar in Denemarken is dit al zeer uitgebreid geïnstalleerd. Bij district heating wordt er ergens op een centrale locatie warmte geproduceerd, vaak uit afvalverbranding of restwarmte van industriële processen.
Deze warmte wordt via water of stoom naar verschillende naburige gebouwen geleid.

Onze Thesis:

Koppeling van bestaande verwarmingsinstallaties aan een dergelijk systeem.
Bij het onderwerp dat wij zouden onderzoeken, zou er een district heating systeem worden aangelegd in een gebied waar iedereen al een eigen verwarmingsinstallatie heeft. Om piekvraag op te vangen en een buffer te creeëren, moet de bestaand installatie gekoppeld worden aan het systeem van district heating.
Omdat over deze topic nog maar weinig onderzoek is gedaan, gaan we ons in eerste instantie baseren op zonneboilers. Hoewel de warmteproductie totaal anders gebeurd, is de koppeling wel vergelijkbaar.

Onze vraag:

Wij zoeken een co-promotor voor deze thesis die voldoende kennis heeft van zonneboilers, of van verwarmingsinstallatie in het algemeen (en diploma minimum industrieel ingenieur)
In ruil voor de hulp/informatie krijgt deze persoon en zijn bedrijf inzicht in een materie waar waarschijnlijk toekomst in zit en de persoon geen tijd/geld heeft om onderzoek naar te voeren, dit kan een stapje voor zijn op de concurrentie.

bedankt voor jullie aandacht,
Mathias

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.