Thermovloer met argex en gepolierd beton voor bijgebouw | Ecobouwers.be

U bent hier

Thermovloer met argex en gepolierd beton voor bijgebouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Amedee
03/07/2015 - 23:48

Hoi,

Ik start met de bouw van een bijgebouw/garage in Houtskelet welke tegen het huis staat De oude garage heb ik afgebroken en de fundering laat ik zitten. Ik wil de garage nu goed isoleren zodat ze later als slaapkamer zou kunnen dienen wanneer we 'oud en versleten ;-)' zijn.
Momenteel breek ik de oude betonvloer van 13 cm dik uit die niet geïsoleerd was en slechts 17 cm onder de bovenkant van een dorpel van bestaande tussendeur zit. Ik wil dat niveau ook zo houden.

Aangezien de bovenkant van de fundering slechts 17 cm lager zit (maw 34 cm lager dan de bovenkant van de dorpel) wil ik mijn vloeropbouw niet op maar tussen de fundering leggen. En daarvoor wil ik kiezen voor een thermovloer met argexkorrels (zie http://ecobouwadvies.be/ons-bouwavontuur-ecologische-verbouwing-tot-pass... ).

Mijn vragen zijn
1. Iemand ervaring met een thermovloer (40 cm dik) en de stabilisatie van de bovenste laag met cementmelk of wat dan ook?
2. Zou een gepolierde beton rechtstreeks op zo'n thermovloer kunnen gelegd worden? Dat scheelt heel wat in de hoogteopbouw van de vloer en dat komt in mijn renovatie situatie goed uit. Mijn af- en toevoerleidingen zouden in de argex kunnen liggen.

Eventueel voeg ik hier later enkele foto's of een schets toe om te verduidelijken.

Dank bij voorbaat.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Amedee
04/07/2015 - 09:12

Hier nog wat extra informatie over argex thermovloeren 

http://bouwboulevard.com/download/?f=eyJpIjoiMTAwIiwibyI6Ijk3In0%3D

en een foto van onze uitgangssituatie (de oude betonvloer wordt uitgebroken, links zie je de dorpel en rechtsonder de bovenkant van de bestaande en te behouden fundering)

afbeelding van Amedee
08/07/2015 - 08:55

Ik vond nog volgende thread rond argex en stabiliteit op het forum

http://www.ecobouwers.be/forum/post/argex-zonder-beton-noch-chape

Zijn er nog andere ervaringen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.