Thermische brug | Ecobouwers.be

U bent hier

Thermische brug

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

Een goede vier jaar geleden passief gebouwd, in een tijd dat er minder keuzemogelijkheden waren ivm materialen, of minstens dat leveranciers van sommige (gewenste) producten/materialen in België niet echt of moeilijk te vinden waren .

In Oostenrijk, Duitsland, ... waren deze er wel . Dus bijv voor ons schrijnwerk zijn wij uitgeweken naar een Duitse fabrikant .  Eén van mijn aandachtspunten waren destijds de deurkrukken, sloten, .... of deze wel goed en degelijk thermisch onderbroken waren. Dit bleek inderdaad zo te zijn op de aangeboden deuren . Mijn redenering was, en is nog steeds,  ..... als je een specifiek product op de markt brengt voor een specifiek concept, passiefbouwen, dan klint het zeer logisch dat een passieve deur niet allen luchtdicht is maar natuurlijk ook thermisch geheel volgens de regels van de kunst is. Men kan met zoveel certificaten staan zwaaien, zoveel tests, keuringen als men wil .... in de praktijk moet ook alles kloppen.

Nà wat problemen gehad te hebben met een deur .... neem ik, na 4 jaar (pas), de kans te baat om alles te demonteren ..... blijkt dat de deurkrukken ( de klink binnen en buiten dus) met één metalen staaf verbonden zijn. Dekplaatjes van het slot .... worden ter plaatse gehouden door ....... 2 metalen draadstangetjes. Maw dit is wel degelijk een ( niet kleine) koude brug.  Niet echt de bedoeling. Veronderstel ik toch, niet ? Ik wil niet pietje precies zijn, maar toch, dit vind ik wel wat ( vrij) grof,

Ik laat het merk/fabrikant naam momenteel even achterwege maar het is er één uit Duitsland en profileert zich al jaren als 'DE' specialist op passief schrijnwerk . 

Ik denk er dus over op zelf een oplossing te zoeken voor dit probleem. Kan niet anders, wil dit zeker niet blauwblauw. Met alle materialen en half-fabrikaten die er momenteel op de markt zijn is dit zelf wel te doen. Kost wat moeite en tijd, maar dat vinden we wel. Ergste vind ik dat je uiteindelijk omwille van commerciële redenen door diverse mensen van één en dezelfde firma in het ooitje  genomen wordt ( die verkopers toch !) en eigenlijk bedrogen wordt. Iemand een opmerking of ervaring hieromtrend ?

 

 

 

1 Reactie

Reacties

afbeelding van robin demey
15/11/2013 - 16:30

Gaat het om een houten deur? Dan kun je die plaatjes gewoon in het hout vijzen, zonder draadstangen hé.

En op een volledig PH zal die kleine koudebrug nauwelijks iets uitmaken. Ze zit dan nog in de inkom. OK, het zou beter zijn als het thermisch onderbroken is. Maar het gaat hier dan om ongeveer 1cm2 ??

Probeer gewoon uw deur 1x per dag minder open en dicht te doen en je hebt uw koudebrug al teruggewonnen ;-).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.