Terzake za 22/09: 'The Denial Machine' | Ecobouwers.be

U bent hier

Terzake za 22/09: 'The Denial Machine'

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mtts-35
22/09/2007 - 12:55

Hallo

Ik weet niet of er hier zijn die vorige week Terzaken hebben gezien, maar vorige week was er een reportage waarbij wetenschappers aan het woord komen, waarbij ze stellen dat C02 geen invloed heeft op de opwarming van de aarde. Eén van de bewijzen hierbij was dat onderzoek uitwees dat hogere C02 gehaltes in de geschiedenis steeds _volgden_ op warme periodes en niet omgekeerd.

Vandaag, zaterdag 22/09, om 20 uur op canvas komen de 'tegenpartij' aan het woord:

The Denial Machine

Als de mens dan toch de hand heeft in de opwarming van de aarde, waar halen die wetenschappers dan de wetenschap dat de mens er voor niets tussen zit?

Een Canadese tv-ploeg ging na wat de wetenschappers drijft die de consensus over de klimaattheorie op losse schroeven willen zetten. Resultaat is een onthullende reportage over hoe wetenschappers zich een conclusie laten opdringen en die met vuur verdedigen als het maar genoeg betaald.

Bovendien is het niet de eerste keer dat dat gebeurt. De olie-industrie sponsort, net als destijds de tabakslobby, graag wetenschappelijk onderzoek.

Zie ook http://www.canvas.be/canvas_master/programmas/terzakezaterdag/c_terzakezaterdag_dezeweek/index.shtml

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.