Terhalle passiefhuis prefab | Ecobouwers.be

U bent hier

Terhalle passiefhuis prefab

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ChristofM
02/01/2013 - 21:13

Iemand ervaring met dit soort prefab laag energie / passiefwoning? We zitten in de beginfase van ons project en verdwalen een beetje in alle informatie die we op dit en andere fora vinden. We willen enkel een gesloten ruwbouw laten plaatsen en de rest zelf doen, vandaar dit me een goed systeem lijkt. Wat zijn de voor en na delen van dit soort huis? De verschillende componenten/muren worden in de fabriek gemaakt en dan ter plaatse gemonteerd. Zijn er nog andere firma's die dit soort bouwtechniek aanbieden? http://www.terhalle.de/

5 Reacties

Reacties

afbeelding van wouter-10
03/01/2013 - 13:21

Dag Christof,

mijn zus woont in Duitsland en zij hebben een dergelijk huis gekocht. Zij zijn er in ieder geval erg tevreden over. Het staat er op enkele dagen maar is toch kwalitatief erg hoogstaand. De prijs is naargelang de kwaliteit, niet goedkoop dus. Je kan wel kiezen voor een sleutel op de deur of voor enkel de "ruwbouw" waarbij je de binnenafwerking zelf doet wat de prijs uiteraard drukt(hetgeen jij verkiest).

Na de bouw van hun huis is ze zelf bij de bouwfirma gaan werken. Als je wil vraag ik haar om contactgegevens van de firma.

groet

Wouter

afbeelding van JerA
03/01/2013 - 15:03

Dag Christof,

Je hoeft niet perse naar Duitse of veel geroemde Oostenrijkse firma's te kijken... er zijn ook Belgische firma's die voor een goede prijs goede en (bio-)ecologishce houtskeletwoningen bijna kant en klaar kunnen afleveren.

Wij hebben onze houtskelet door Eco-Home uit Westerlo (Oevel) laten zetten. Ons passiefhuis heeft zijn erkenning gekregen met onder andere een zeer goede luchtdichtheid... Marc Cools van Eco-Home maakt net als die buitenlandse firma's gebruik van dezelfde Duitse/Scandinavische principes. De afwerkingsgraad van de prefabdelen bepaal je in samenspraak, je kan dus bijvoorbeeld voor de binnenwanden veel zelf doen of alles schilderklaar laten zetten, als je dat wenst. op Vibe kan je zeker adressen van firma's vinden. Dan kan je alsnog prijzen vergelijken.

mvg,
Jeroen

afbeelding van Hans Delannoye
03/01/2013 - 16:33

ik heb ook met een oostenrijkse firma( berchtold holzbau uit wolfurt) gebouwd, mijn ervaring is dat ze, ondanks de afstand, een stuk goedkoper waren dan de belgische bedrijven.  ook had ik hun offerte op 14 dagen,  de bouw nam 1 week in beslag, je kan de foto's bekijken op:

https://plus.google.com/photos/109355614410627340070/albums/577098368200...

de belgische aannemers die we aangeschreven hadden leverden hun offertes af na 4 maanden, en sommigen ook helemaal niet.  nu is ons project wat groter dan de doorsnee eengezinswoning, sommigen hebben allicht ook daarom afgehaakt. 

afbeelding van RubenR
16/02/2013 - 20:08

@hans: man man man pareltjes van huizen staan er op die site van je (http://www.berchtoldholzbau.com) al vraag ik me wel de prijzen af van de woningen die op de site staan .

afbeelding van S5
27/05/2013 - 11:44
S5

Een andere bouwfirma gebaseerd op Duitse prefab-systeembouw is Quackels woningbouw, gesitueerd in Antwerpen.

Op deze pagina werd er een hele discussie over gehouden: http://www.ecobouwers.be/forum/post/quackels-hemel-op-aarde-voor-energiebewuste-mens.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.