Tegenstroomkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

Tegenstroomkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
18/11/2007 - 17:53

Wat vooraf ging:

Onderwerp: Pelletmodul van Brunner Wiwi

14-10-2007 07:52 Goedemorgen,Ik wens mijn studio, 30 m2 , te verwarmen met één kachel. Hierbij overweeg ik 3 opties:Een gasgestookte tegelkachel- Voordeel: gebruiksgemak- Nadeel: niet de meest ecologische, afhankelijkheid van distributeur en gasprijzenEen tigchelkachel- Voordeel: het nadeel van de vorige- Nadeel: het voordeel van de vorigeHet Pelletmodul van Brunner- voordeel: zowel voor- als nadelen van vorige, goedkoper stoken- nadeel: mossel noch vis en de aanschafprijs?Heeft er iemand ervaring met deze hybride?

15-10-2007 21:16 IP: logged wiwi

Inderdaad… En gaskachel is naar aanschafprijs en gebruiksgemak de meest voor de hand liggende keuze. De afhankelijkheid van de aardgasdistributeur en de stijgende aardgasprijzen doen mij nadenken over een (ecologischer?) alternatief : een tegelkachel. Maar die heeft de gekende nadelen naar gebruikscomfort en regeling toe. Om die nadelen te compenseren was een hybride pellet/houtkachel interessant. Maar als ik de prijzen bij Brunner bekijk… dat is de prijs van een warmtepompje! Maar ik zie graag een vlam in de woonkamer dus: gas, hout of pellets. Ik heb nog wel een jaartje of twee de tijd totdat mijn verbouwing zover is maar ik zou al wat voorbereidingen moeten treffen: voor een houtkachel moet ik een aparte luchttoevoer voorzien en in de bestaande schouw een inox pijp steken voor een gaskachel kan ik gewoon door de buitenmuur met een concentrische buis. Daarom graag wat meer input voordat ik een beslissing neem.

Na lang nadenken denk ik dat de kogel door de kerk is. Ik bouw zelf een chamottestenen kachel met tegenstroomprincipe. Aangezien de ruimte beperkt is zou ik de verbrandingsgassen onder de vloer door willen leiden, de kachel komt dus in een andere hoek staan dan waar de schouwaansluiting is. De afstand tussen de twee hoeken is een kleine 4 m. Kan dit of geeft dat geheid problemen?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/11/2007 - 19:37
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Er zijn vraagstaarten die meer aandacht krijgen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.