tegels op leem | Ecobouwers.be

U bent hier

tegels op leem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van edebroyer
04/07/2014 - 08:59

Heeft er iemand ervaring met het plaatsen van tegels op leem?

We hadden graag een muur in het toilet en de achterwand in de keuken betegeld. Onze leemplakker zei dat we deze niet hoefden te cementeren, maar dat het gemakkelijker en sneller zou zijn om deze ook gewoon te lemen en dat het geen probleem is om hierop te betegelen.

Onze vloerder weigert hier nu echter aan te beginnen. Volgens hem kan tegels zetten op leem enkel als die twee keer met een primer wordt ingewreven en er wapening in de lijm wordt gestoken. Zelfs de plinten op de verdieping, waar er geen waterkering zit en er maar een drietal centimeter gecementeerd is, zouden op die manier moeten geplaatst worden omdat ze voor een groot stuk op de leem vast moeten zitten.

Er komt geen water op deze wanden, het gaat er enkel om of de tegels vast zullen blijven zitten op de leem of weer los gaan komen...

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.