tegelkachel als centrale verwarmingsbron | Ecobouwers.be

U bent hier

tegelkachel als centrale verwarmingsbron

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eric cordon
26/03/2005 - 23:23

voor een nog niet permanent bewoond huis dat we ecologisch verantwoord aan het renoveren zijn (om eventueel later vast te gaan wonen), zijn we op zoek naar een combinatie van de meest ecologische, minst energieverbruik, duurzaamste en budgetair verantwoorde verwarmingsbron (zowel omgeving als sanitair water).
We dachten aan een tegelkachel (of speksteen) op hout te laten fungeren als centrale verwarmingsbron, gekoppeld aan een boiler, die boiler zou dan ook gekoppeld zijn aan zonnepanelen (vlakkeplaatcollectoren).
Een pelletkachel werd in overweging genomen, maar het feit dat zo'n kachel werkt met een ventilator houdt ons wat tegen.
Lijkt dit een goede/juiste keuze, of heb je een alternatief ?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.