Tegelen op fermacell floor | Ecobouwers.be

U bent hier

Tegelen op fermacell floor

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van evie
18/06/2015 - 21:16

Ik had graag wat advies...
We zijn bezig met het verbouwen van ons huis naar zeer lage energie.
Onlangs zijn ze gekomen voor het gewapend beton, daarop isolatie te voorzien en normaal gezien ging daar een chape op komen.
Wat is er gebeurd: er is te veel beton besteld en er werd niet gecontroleerd na t gieten, vandaar dat we met een te dikke betonlaag zaten. De achterdeur was al geplaatst en alles was berekend in functie van die achterdeur, ook de hoogte was al eerder aan de kleine kant, dus niet ideaal.
Voorgestelde oplossing:
ipv die chape waarop we zouden tegelen: fermacell floor.
nu ligt die fermacell er, maar die beweegt op sommige plaatsen: 1 à 2 mm.
De aannemer blijft volhouden dat je daarop kan tegelen (we gaan cementtegels leggen) terwijl iedereen aan wie wij het vragen ons zegt dat dit problemen zal leiden.
De aannemer zegt dat je met een soort doek moet werken bij het aanbrengen van de lijm en dat dan geen probleem zal vormen.... We hebben hier sterk onze vragen bij.
We hebben een professioneel tegelaar gecontacteerd en die komt zondag langs, maar mocht iemand hiermee al ervaring hebben: tegelen op niet volledig stabiele ondergrond...

bedankt voor de reacties

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.