tech. installaties in kelder bij renovatie - hoe? | Ecobouwers.be

U bent hier

tech. installaties in kelder bij renovatie - hoe?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stevence
03/11/2007 - 00:10

aangezien wij zonder zolder zitten, komt onze doorstromer, latere zonneboiler, balansventilatie... in de kelder te staan... die kelder is afgesloten van het luchtdicht en geïsoleerd volume...

architect wil kelder via keldergaten verluchten. Dit lijkt logisch en eenvoudig, maar ik lees ook dat die installaties daardoor minder presteren.

Is er een mogelijkheid om dit eenvoudig op te lossen? Valt de kelder ook gewoon luchtdicht te maken? Of zoek ik spijkers op laag water?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/11/2007 - 13:55
Luc V (niet gecontroleerd)

Verluchten ga je die kelder sowieso moeten doen, tech installaties of niet. Anders gaat het daar op de duur maar een muffe bedoening worden, lees: schimmelvorming en zo.
Het ideaal is natuurlijk om je ketel binnen het beschermd volume te zetten, maar door het feit dat je kelder zit ingegraven, valt warmteverlies via de muren toch wel mee. Daardoor heb je in een kelder zomer en winter toch een vrij constante temperatuur, de reden trouwens waarom hij ooit werd "uitgevonden", voor er zoiets als koelkasten bestond.
Ik zie niet in waarom die installaties minder zouden presteren.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.