subsidie voor pelletkachel voor bedrijven | Ecobouwers.be

U bent hier

subsidie voor pelletkachel voor bedrijven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sylvia
17/11/2006 - 17:50

Graag had ik willen weten waar ik terecht kan voor een subsidie voor investering in een pelletkachel voor mijn bedrijf? Er is niets te vinden op energiesparen.be
Dank voor jullie hulp.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van lucvt
17/11/2006 - 21:56

Dit heb je heel goed opgemerkt.

Je kan geen energiesparende staatssubsidies (40% met een max van 1280€ voor AJ 2007) krijgen als je de factuur ook, zelfs al is het maar gedeeltelijk, opneemt in je boekhouding als bedrijfs- of beroepskosten.

Je mag wel zelf de keuze maken tussen de beide mogelijkheden: zijnde netto 40% in één aanslagjaar ofwel de aanslagvoet van 45 à 55% op je hoogste schijf van inkomsten, verdeeld over de gebruiksduur en vermenigvuldigd met het % beroepsgebruik.

Als je het als bedrijfskost opneemt, heb je wel het voordeel dat je geen rekening hoeft te houden met het maximum van 1280€.
Aangezien een bedrijfskost van je belastbare wedde gaat, kan je soms indirecte voordelen hebben zoals het recht op een studiebeurs.
Anderzijds dien je bij een eventuele verkoop achteraf, de meerwaarde t.o.v. de restwaarde in de beokhouding op te nemen als inkomsten.

Eigenlijk is je boekhouder het best geplaatst om je het juiste advies te geven. Als je dit zelf doet (drie dagboeken,...)beveel ik je toch een simulatie aan met een belastingsprogramma op het internet.

NB ik sprak me enkel uit over de federale premie en dus niet over de andere mogelijke subsidies van gemeente, eandis... Mocht je een gemeentelijke subsidie ontvangen dan moet die bij je beroepskosten wellicht in mindering brengen van je factuurprijs en dan valt het belastingsvoordeel t.o.v. de 40% misschien weg. Want die 1280 euro wordt altijd berekend op de volledige factuurprijs dus zonder dat je de andere subsidies moet aftrekken.

Dit is een persoonlijke mening en kan dus niet t.o.v. derden gerbuikt worden.

afbeelding van lien-4
02/07/2008 - 15:32

zijn er subsidies voor particulieren? op premies?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.