Speksteenkachel als enige verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Speksteenkachel als enige verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bart de maesschalck
27/11/2006 - 09:11

Of een een seksteenkachel of tegelkachel genoeg is om alle zijkamers te verwarmen hangt niet alleen af van de kachel maar in sterke mate ook van je huis. En dat bedoel ik hoe het gevormd is, hoe het geisoleerd is, hoe het tochtdicht gemaakt is welke materialen zijn er gebruikt... Kortom er is niet direkt een sluitend antwoord op. Ik zou zeggen als je de CV installatie zelf legt, voorzie overal buizen. Teslotte kosten radiatoren en buizen niet zoveel. Selecteer je CV ketel zorgvuldig. Kies er een lage ondergrens waarde (Ik vind bijvoorbeeld dat de meest verspreide modellen in Belgie met een ondergrens +/- 25% niet diep genoeg kunnen gaan).

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.