slapen in de kelder? | Ecobouwers.be

U bent hier

slapen in de kelder?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ken Imbert
24/08/2012 - 16:25

Wij beginnen plannen te maken voor een open bebouwing en overwegen om een volledige kelder te benutten voor de slaapkamers en eventueel ook een badkamer. Dit in het kader van energiezuinig bouwen.

Heeft er iemand hier voorbeelden van?
We willen ook natuurlijk licht in deze kamers, dus daar moeten we ook iets op vinden.

Alvast benieuwd naar uw reacties en ervaringen!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Ilex
03/04/2013 - 16:34

Spijtig dat er niemand gereageerd heeft op dit bericht, aangezien wij dezelfde afweging maken ;-)

Momenteel is de architect een plan aan het tekenen met slaapkamers in de kelder. Wel een 70-tal cm boven de grond stekend zodat er een bandraam kan komen voor licht (en een mogelijke nooduitgang).

Een andere mogelijkheid is een extra brede strook rondom de kelder, afgeschermd met extra muur zodat er zelfs ramen tot op de grond kunnen komen. Hier heb je wel een afvoerpomp nodig om wateroverlast te vermijden. Deze optie kiezen wij niet.

afbeelding van stefan-14
03/04/2013 - 19:52

kan zeker en is bovendien beter ivm temperaturen in de woning

 

op internet zeker vb te vinden

 

één die ik zo direct kan bedenken, eigen woning van een architect in drongen (maar zou ik dan toch uitvoeren in een ander gevelmateriaal)

 

http://mozaiek-architecten.be/project/drongen/

 

afbeelding van waltervaes
03/04/2013 - 22:07

Zoek eens op "aardwoningen".

afbeelding van airzimmy
04/06/2013 - 09:41

Beetje oude thread maar toch even laten weten dat wij in een "split-level" (nulenergie)woning wonen waarbij de slaapkamer, badkamer ook verzonken zijn. Het plafond is ongeveer 90cm boven het grondoppervlak wat voor mij persoonlijk wilt zeggen dat wanneer ik gewoon sta en naar buiten kijken, ik net boven het gras kijk. Op zich is dit wel een aangename inrichting. Daar de ramen ook +/- 90cm hoog zijn ervaren we ook heel veel licht. De ruimtes zijn "cooler" dan de andere ruimtes in het huis. In de badkamer hebben we nu (nog) geen verwarming en 'k moet zeggen dat het nog aanvaardbaar was.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.