Silikaatsteen gelijmd

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,

Net terug van de oplevering van de ruwbouw, binnenmuren met gelijmde silikaatsteen.

De aannemer heeft een heel grote vertraging opgelopen in dit karwei (gelukig gecompenseerd door goede opvolging van timmerman en dakwerker).

Hij gaat geen silikaatsteen meer lijmen, er zijn massa's tijd verloren aan slijpen van de blokken. Het grootste probleem was vochtigheid en licht vriesweer of rijm. Zodra die silkaatsteen wat vochtig staat en/of licht beijzeld kan er niet verder gewerkt worden omdat de eerste laag lijm niet kleeft. We werkten gelukkig met een prijs/m2, hij heeft waarschijnlijk zijn broek gescheurd. We hebben dan ook niet meer moeilijk gedaan over de uitvoeringstermijn, want de werken zijn wel pico bello uitgevoerd.

Het zal dus niet eenvoudig zijn om goede prijzen te krijgen voor dit soort werk.

gewoon ter info...

Luc

Reacties

Ik hoorde vandaag de ervaring van mensen die zelf hun huis gebouwd hebben met gelijmde silikaatsteen. ( Huis met verdiep en op perinsul )
Zij moesten de stenen door en door nat maken vooraleer te lijmen. Ze waren er heel enthousiast over. 2 man nodig om lijm aan te maken en 2 man om de stenen te lijmen en stapelen.
Op die manier komt er wel heel veel bouwvocht in de constructie.
Zijn er dan zoveel verschillende soorten lijm die daarvoor gebruikt worden en zoveel verschillende manieren van werken?

Nog meer ervaringen met verlijmen van silikaatsteen?

bert

Ik ben bezig met het verlijmen van volle silicaatsteen.
Ik heb zelfs deze winter niet echt problemen gehad en dat van dat veel water, nooit voorgehad en ik heb ondertussen een kleine 30 palletten (150 stenen/palet) verwerkt.