Seminarie energiebesparing Brussels Gewest | Ecobouwers.be

U bent hier

Seminarie energiebesparing Brussels Gewest

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim pauwels-2
16/09/2005 - 18:37

Op 11 oktober 2005 in de namiddag organiseert het Brussels Gewest een seminarie over hoe men het energieverbruik in gebouwen kan verminderen. In bijlage vind je de uitnodiging.

Op de agenda staan voorbeelden van renovaties, energie-audits, het belang van REG-clausules in lastenboeken, beschikbare steun- en hulpmiddelen voor REG in het Brussels Hoofdstedlijk Gewest, ...

Misschien een idee voor diegenen die werken in een gebouw in het Brusselse Gewest?

Het seminarie beweert tweetalig te zijn maar de lezingen zijn helaas praktisch allemaal in het Frans . "Pour les Flamands la mème chose" zou ik zeggen. Ik was naïef om te geloven dat enige taalhoffelijkheid van het overwegend Franstalige Brussels bestuur mag verwacht worden.

Desalniettemin heb ik mezelf toch ingeschreven. Als het milieu ermee gediend is, waarom niet?

Wim Pauwels

1 Reactie

Reacties

afbeelding van valérie de groote
16/09/2005 - 19:49

Vorig jaar hadden ze een zesdelige serie over energie bij het BIM. Heb er twee dagen van gevolgd en ik moet zeggen: vond het heel interessant.

In principe was één dag in het Nederlands en één in het Frans, maar in de praktijk 2x Frans. Deels omdat de docent het Nederlands niet goed meester was, maar ook omdat de franstalige cursisten er anders niet van zouden begrijpen.

Een deel van de informatie die ze toen gegeven hebben staat nu online, vind het persoonlijk een heel interessante site: http://energie.wallonie.be/energieplus/entree.htm .

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.