Schuin dak isolatie met cellulose in dampdichte structuur | Ecobouwers.be

U bent hier

Schuin dak isolatie met cellulose in dampdichte structuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Lens
16/07/2012 - 16:29

Hallo,

Juist nieuw hier op het forum...
We hebben groot rijhuis gekocht in Borgerhout en wensen ons dak te isoleren. Het is een schuin dak, bestaande uit een onderdakplaat (ik geloof multiplex) op de kepers, waarop een laag roofing is gebrand als dakdichting (dampdicht dus...).

Is het mogelijk langs de binnenkant te isoleren met een isofloc of iets gelijkaardigs, zonder gevaar op schimmelvorming / vochtophoping? Dit bespaart me heel wat werk en geld in het uitdikken van de kepers...

Ik vermoed dat ik langs de buitenkant tengellatten en panlatten kan laten nieten waarop dan pannen kunnen worden gelegd (als de draagstructuur sterk genoeg is weliswaar).

Iemand enige ervaring en goed advies rond de dakopbouw?

groeten,

Hans

1 Reactie

Reacties

afbeelding van robin demey
16/07/2012 - 20:04

Als je langs binnen een Intello plus aanbrengt en deze op een perfecte manier bevestigd: dus alles goed afplakken zodat er zo goed als geen vocht in de isolatie kan, dan is het mogelijk.

Belangrijk is dan wel dat je dak gedurende het jaar voldoende kan uitdrogen naar binnnen toe: dus voldoende zon die het dak kan opwarmen.

Eventueel kan je bovenop je dakplaten eerst een isolatieplaat leggen en daarop een onderdakfolie en dan pas de tengellatten. Zo zal er geen condens optreden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.