Schouwlengte van belang voor een goede trek | Ecobouwers.be

U bent hier

Schouwlengte van belang voor een goede trek

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eli monsieur
21/03/2007 - 09:39

Ik vraag me af de schouwlengte in mijn situatie niet te kort is. Mijn ACV-ketel op mazout (optimaz) wordt geïnstalleerd op het eerste verdiep van de schuur naast de woning. De schouw wordt als volgt uitgewerkt: Bocht 90° enkelwandig inox (aansluiting ketel is nl bovenaan de ketel), 0.5m EW-inox-buis horizontaal, overgang enkel- naar dubbelwandig, T-STUK DW met condensdop onderaan, 1m DW-buis naar boven + eindkap. De schouw zal 30 a 40cm boven nok uitkomen op een hoogte van ong. 7m. Zal de schouw goed werken? De gassen zullen volgens mij ruim voldoende warm zijn voor een goede trek door de korte schouwlengte. Echter de schouw is hier veel korter dan bij klassieke lokaties van de brander.
PS: uitgang brander Diameter 130, inox-buis zal waarschijnlijk Diameter 150 worden of neem ik beter Diam 125

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.