Schoorsteen tuberen | Ecobouwers.be

U bent hier

Schoorsteen tuberen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van adewit
11/11/2012 - 18:08

Wil mijn bestaande gaswandketel vervangen door een condenserende type maar dan moet de schoorsteen wel laten tuberen. Deze is uitgevoerd met schoorsteenpotten (bouwjaar 2001) en gaat recht naar boven over een totale lengte van 6m. Dit kan worden uitgevoerd via een flexible PP buis van 80mm voor afvoer en verse lucht via de buietnkant vande schoorsteen of het plaatsen van een concentrisch buis 125/80mm tot boven. Welk is de beste manier en hoe zit dit naar de prijs toe voor de beide manieren.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Lacroix
11/11/2012 - 19:44

Als er een gasketel stond, kan je de verbrandingslucht gewoon uit de bestaande schouw trekken. Was het een olieketel, dan moet er een concentrische (of apparte) buis voor de verbrandingslucht worden geplaatst. Dit is nodig omdat de zwavelresten die in de schoorsteen zitten anders met de verbrandingslucht mee worden genomen. Dit resulteert in zwavelzuur in de condens waardoor de ketel wordt aangetast.

afbeelding van adewit
11/11/2012 - 20:07

Er stond een gasketel dus kan biede oplossingen toepaseen welke is de beste manier en heb de indruk dat een concentrische buis beter in prijs is of ben ik verkeerd.

afbeelding van Lacroix
11/11/2012 - 20:46

Voor het tuberen mag een kunsstof flexibel gebruikt worden. Het gedeelte tussen ketel en bestaand rookkanaal moet wel concentrisch of in metaal uitgevoerd worden. De flexibel gaat normaal gezien toch goedkoper zijn.

afbeelding van banned user
12/11/2012 - 18:24

Adewit,

Voor beste rendement geen cocentrische schouw gebruiken.

uitleg topic "Hr condensatie ketel met cocentrische buis, slechte combinatie en werking"

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.