Ruwbouwmaterialen | Ecobouwers.be

U bent hier

Ruwbouwmaterialen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van segers-1
05/03/2016 - 21:53

Wij zouden heel graag ecologisch bouwen maar het is moeilijk om te beslissen welke bouwmaterialen we nu juist het best zouden gebruiken. We denken na over een strobalenwoning of gezien ik metser ben een traditionele massiefbouw maar dan met ecologisch verantwoorde materialen. De vraag is nu wat zijn de meest ecologisch verantwoorde materialen? Argex of cellenbeton gecombineerd met glas- of rotswol? Of heeft er iemand een ander voorstel? Graag jullie mening ...

3 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
07/03/2016 - 15:11

Marc,

 

Je kan ook de combinatie van de twee maken.

Bvb de binnemuren optrekken in metselwerk van bvb silicaatsteen (kalkzandsteen) (traskalk als mortel)

Snelbouwsteen kan ook maar geeft minder massa.

Houtskelet voor de buitenmuren. Vloeren bestaan in dat geval uit houten balken.

 

Of je zet ook het binnenspouwblad van de buitenmuren in metselwerk.

Isoleren/afwerken kan dan met verschillende materialen (zelfs stro) of een houtskelet met cellulose er tussen.

 

dirk

afbeelding van segers-1
07/03/2016 - 21:08

Bedankt voor de reactie Dirk

 

Ik had vandaag ook al gedacht om de binnenmuren in metselwerk te zetten, dit ook omdat  de garage inpandig is maar buiten het verwarmde volume en deze zou ik zoizo metsen , ik had ook gedact om de buitenmuren op te trekken in strobalen maar dan in  een betonskeletbouw (met kolommen en betonnen vloer) dit ook om meer massa te hebben zodat de woning niet te snel opwarmt in de zomer . Ik zit wel nog met een probleem om de strobalen te bevestiggen aan het beton boven de ramen en aan een oversteek van 1 meter op 6 meter die volledig vrijdragend is.

afbeelding van wim69
09/03/2016 - 17:40

Mocht ik herbouwen dan zou ik ook een betonstructuur zetten. Dan kun je alle richtingen uit voor de muren. Is ook veel steviger, als r nu een wagen in de muur zou rijden zou alles instorten.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.