Rocket stove "mass heather" | Ecobouwers.be

U bent hier

Rocket stove "mass heather"

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Pharista
24/11/2010 - 21:28

Hello,

Zijn er mensen op het forum die reeds een rocket stove hebben gebouwd?

Bedoel wel zo'n stove "mass heather" genoemd, die in huis kan dienstdoen als leemkachel, en waar je een warmtemuur kan voorzien (lig-, zitbank)

http://www.youtube.com/watch?v=hmYaIrHRMLM&feature=player_embedded

 

4 Reacties

Reacties

afbeelding van corine
25/11/2010 - 08:07

Je zou eens kunnen kijken op de site van www.vuurmeesters.nl

Zij hebben onze kachel gebouwd, maar zijn eigenlijk specialisten op het gebied van leemkachels. Ook verzorgen ze workshops, waarbij je leert om een leemkachel te bouwen. Aan zo'n kachel zit geen limiet, zoals je op de foto's op hun website kunt zien.

Corine

afbeelding van Pharista
25/11/2010 - 09:28

Thankx, maar zoek eigenlijk meer mensen in België die een échte "rocket stove mass heather" wensen te maken, die er ook reeds ervaring in hebben.

afbeelding van joris p
26/11/2010 - 00:04

 Ik heb net een ge-upgrade versie van de rocket mass heater gebouwd. zie mijn website: http://www.massievestralingskachel.site11.com/site1.html

Ik zou graag ook wel eens een meer low tech versie bouwen.

afbeelding van dirkst
12/02/2012 - 11:18

hallo,

ik ben een paar maand geleden bij iemand geweest in Gent die er een gemaakt heeft, grotendeels volgens het boekje. Wij zouden hier een lowtech versie willen maken op termijn. We denken er aan de vuurvaste stenen zelf te bakken in een veldoven. De klei en leem zit hier in de grond.

Iemand toevallig ervaring hiermee?

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.