Renovatiewerken aan huizeke aan zee | Ecobouwers.be

U bent hier

Renovatiewerken aan huizeke aan zee

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Sander27
27/11/2013 - 12:22

Wij wonen in het Antwerpse momenteel, en hebben een verblijf gekocht aan zee. Geen appartement, maar een tof huizeke. Nu werken wij allebei en hebben wij weinig tijd, maar er moet veel gebeuren voor da wij daar op verlof naartoe kunnen. De zomer is nog ver weg, maar toch. Ik som effekes op wat er moe gebeuren: een deel van het dak zal moeten worden vervangen. De spanten zijn nog wel in orde, maar sommige dagpannen zijn gebarsten en er is nog geen isolatie onder de pannen. De verdiep eronder moeten er 2 ramen worden vervangen. Het zijn houten ramen, maar liefst natuurlijk in pvc. Da ga langer mee en geen onderhoud. De rest van de ramen volgt, alles op zijn tijd. Dan moet er een keuken worden geïnstalleerd, en moet er een muurtje worden uitgebroken. De living en de eetkamer zijn nu 2 aparte ruimten, maar die zijn in feite allebei redelijk klein, dus is het beter 1 ruimte. En dan buiten ligt er een overblijfsel van een soort terras … waar da ge nu uw enkels op kunt breken. Zie, maar dat zijn allemaal verschillende soorten werk. Hoe moet ge da nu doen ? Moet da via een aannemer ? Kan 1 bedrijf alles doen of word da allemaal opgesplitst ? Hoe lang gaat dat dan allemaal duren ?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
27/11/2013 - 19:23

Sander, succes met je verbouw-avontuur.

Even terzijde:
Houten ramen gaan denk ik toch wat langer mee kunnen dan PVC. Een goed onderhouden houten raam gaat een leven lang mee. Zelfs meerdere honderden jaren. Een PVC-raam kost minder, heeft (nagenoeg) geen onderhoud nodig, maar na 20-30 jaar zijn ze sowieso aan vervanging toe.

 

Als je de tijd hebt, is het goedkoopste om dit aan meerdere 'kleine' aannemers uit te besteden. Zo kun je voor ieder onderdeel de beste prijs bekomen.

Nadelen:

  • je moet er de tijd voor nemen om al die verschillende aannemers te contacteren, offertes vergelijken, meerdere malen naar de werf voor een offerte voor hetzelfde werkje...
  • meerdere aannemers = meerdere malen wachten: als het ene werkje af is en de volgende mag komen, kan het zijn dat die dan net de komende weken geen tijd heeft
  • 1 aannemer heeft vertraging, kan betekenen dat de volgende de eerste maand niet kan terugkomen of soms zelf nog langer

Wil je het snel, zoek dan 1 aannemer voor alles. Die kan zelf zijn werk regelen. Je zal wat meer betalen, maar je kan betere afspraken maken over oplevertermijn. Neem je 1 aannemer, zorg er dan voor dat je zeker bent dat hij ervaring heeft in alles wat je hem vraagt.

afbeelding van Sander27
06/12/2013 - 13:11

Ok ! Dat wist ik feitelijk niet dat houten ramen langer meegaan dan pvc-ramen ! En het onderhoud vinden we niet erg, dat is jaarlijks verven dus.

Ik ben nog steeds op zoek naar prijsoffertes, maar dat is niet simpel om te krijgen ! En het feit dat ik alles zou moeten coordineren schrikt me wel af natuurljik. Bijna niet organiseerbaar ... We zullen zien hoe het gaat lopen. Het valt echt al niet mee offertes te krijgen voor sommige dingen.

afbeelding van robin demey
07/12/2013 - 20:55

5-jaarlijks is meestal voldoende hoor. Als je het hebt over verven toch. Oliën is wat anders.

afbeelding van brother paul
06/12/2013 - 16:27

uw aannemers komen vooral uit het binnenland.

reken 3maand per dossier als je die wilt klaarstomen en klaarkrijgen

zoals jij dat beschrijft denk ik dat je naar een renovatie gaat van 200.000euro. Waarom je moet volgens mij ongeveer gebouw strippen en alles herdoen, dus zul je zo geleidelijk aan komen tot een afgewerkt geheel

Ofwel forceer je alles en zet je gewoon één aannemer erop en zul je eindigen met een faktuur van bvb 200.000, ofwel zit je wat meer na te denken en te zoeken op elk onderwerp en haal je bvb alles binnen voor 140.000euro. Niet dat die aannemers te duur zijn, dat is het niet zozeer, maar je krijgt spontaan niet altijd de beste of de goedkoopste oplossing.

Daarom kies ik in een gelijkaardig dossier gewoon bewust voor 

 - afbraak / ruwbouw

 - electricien

 - sanitair

 - ramen

 - pleister

 - vloer tegels

en ja over alles probeer ik bewust te kiezen en door te vragen wat ik krijg

ik merk dat je veel aannemers gewoon een 'forfaitaire' offerte geven die totaal niet beschrijft wat ze doen, en in feite is het normaalste dat je een in détail beschrijft hoeveel opp vloer je legt, hoe je die afgewerkt wilt zien, verlijmd, op chappe, inclusief chappe of niet met plint of niet, etc... en sommige liggen continu op de loer om supplementen te rekenen etc dus ja echt eenvoudig is het niet; Gewoon anders vragen achter de rug naar klanten of ze tevreden zijn, en naar collega aannemers of ze klachten horen etc.

 

afbeelding van robin demey
07/12/2013 - 20:59

Een architect onder de arm nemen kan ook helpen. Die kost uiteraard ook iets, maar als je een architect hebt die ervaring heeft met dit soort werken en met verschillende aannemers regelmatig werkt, heb je meestal een relatief vlotte samenwerking.

Een goede architect verdient zichzelf terug.

afbeelding van den Pierre
05/01/2014 - 21:56

Da klinkt allemaal plesant en spannend! Veel werk dus aan de winkel. Mijn broer had ook een uiteenlopend project voor een huis in de kempen, en hij is dan via een makelaar gegaan voor alle werken. Dat viel goe mee. Da was een heel vriendelijke man, die alle offertes heeft opgevraagd en nadien op de werf aanwezig was om de renovatiewerken op te volgen. Zo ging er ook geen tijd verloren. Da zelf doen moet ge maar kunnen, ge moet tijd hebben en oog!

En wat die ramen betreft, aan zee is om de 5 jaar verven misschien wa lang. Ik denk da ge da beter vaker doet. Mijn ouders woonden lang in Nieuwpoort, en niet direct aan zee. Zij hadden eerst houten ramen, maar die verfden we toch zeker alle 3 jaar. Dat was toch een hele korvee, uiteindelijk hebben ze alle ramen vervangen door pvc. Heel schoon, en zeker een stuk gemakkelijker. Iedere keer verven, voor mijn broer en mij leek het na 3 keer of we da alle jaren deden! Nee, da was een goed idee om die in pvc te zetten.

Succes in alle geval!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.