renovatievraag | Ecobouwers.be

U bent hier

renovatievraag

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van charly99
28/03/2012 - 21:22

Ben momenteel de badkamer aan het uitbreken, was nodig, isolatie sloot niet aan, koudebruggen,... Achter een gyprocwand met tegels zat isolatie (glaswol). Tot op 1meter hoogte is het op bepaalde plaatsen zwart substantie te zien, waarschijnlijk schimmel. Alleen weet ik niet zo direct waar het vandaan komt, Tegels zagen er toch goed uit, op bepaalde plaatsen was de metalstud aangetast op de plaatsen waar de gyprocschroeven erdoor gingen. Op bouw van de muur was van binnen naar buiten: tegels, groene gyproc, 5cm glaswol , 2cm luchtspouw, dan wat bezetsel dat volledig loshangt en dan een steense buitenmuur, die vorig jaar is behandeld tegen regendoorslag, staat westelijk gericht. Heeft iemand een idee waar het vandaan zou kunnen komen, het is maar zeer plaatselijk en iets nieuw plaatsen waar mogelijk hetzelfde probleem kan terug komen is dan verloren tijd. Iemand ook een idee waar Fermacel te verkrijgen is ten noorden van Antwerpen (regio essen-kalmthout)?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.