renovatie gevel | Ecobouwers.be

U bent hier

renovatie gevel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim-35
26/02/2007 - 08:27

wij zijn momenteel in de startfase van de verbouwing van onze rijwoning uit 1930, waarbij we gaan starten met de zolder.
Ik heb nu ontdekt dat wij met een niet alledaagse voorgevelconstructie zitten. Ipv een klassieke volle baksteenmuur, hebben de oorspronkelijk bouwers een extra binnenspouwblad van 9cm dikte laten bijbouwen, met een luchtspouw van +/- 7 cm. Dit binnenmuurtje heeft evenwel geen dragende functie (de houten balken lopen door tot in het buitenspouwblad van 20cm breed. Nu zat ik mij af te vragen hoe ik dit het best isoleer : ofwel door isolatie in te spuiten, ofwel het binnenblad volledig weg te kappen, rotswolisolatie plaatsen en dan dat muurtje te hermetsen. Dat laatste geeft wel mijn voorkeur omdat ik dat zelf kan doen, en ik dan misschien wel geruster ben van de kwaliteit ?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.