renovatie CV | Ecobouwers.be

U bent hier

renovatie CV

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van cfgr
28/03/2005 - 16:40

Forummers.

Korte situatieschets: ik heb een woning van 35 jaar oud. Geïsoleerd volgens de geldende norm van 35 jaar geleden: spouwmuur met rockwolpanelen, dakisolatie 15cm glaswol. Heb 7 convectieradiatoren van JAGA, een CV-ketel op aardgas van RODIAC (32 kW) + gecombineerde WW Boiler 200 L. Opgesteld op zolder, schouw 2 m lang.
Watertemp (auquastaat?) ingesteld op 80° in de winter, 60° in de zomer. Circulatiepomp CV wordt geregeld met centrale (klokgestuurde) thermostaat in living. Minimale temp 12° graden, maximaal 20-22°. Vierwegskraan (3-wegs?) tussen CV en WW-circuit.
Beginbuizen 6 cm diameter geïsoleerd 20cm tot in de kelder, daarna in zilverzand geïsoleerde kanalisatie naar elke radiator met 22mm buizen. Onderhoud: 2 maal een thermokoppel (constante waakvlam) gemiddeld om de 10 jaar en sinds vorig jaar 1 defecte circulatiepomp (heb toen beide vervangen, ook die van het WW)

Door geplande verbouwingswerken zou ik de JAGA's willen (laten) vervangen door (betere?) paneelradiatoren, eventueel gevoed door een nieuwe CV-ketel (gelijkaardige klassieke, een verbeterde of een condenserende versie) maar ik ben er nog niet uit. Na het ganse forum zowat 2 keer te hebben doorgelezen lijkt een HR ketel wat betreft gaskosten wel de voorkeur te genieten, maar wat betreft onderhoudskosten ben ik er nog niet uit. En ik ben er ook nog niet uit of ik de combinatie CV+boiler wil behouden of een losse doorstroom-geyser voor het WW.

Een combinatie met zonnecollector: ben ik nog niet uit.
Zonnecellen komen er wel, voor (LED)-verlichting dan wel te verstaan. :-)

Eventuele reacties of voorstellen lees ik met plezier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.