Renovatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Renovatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wimvd
20/04/2007 - 14:29

Beste forumers,

Ik ben bezig met de renovatie van een huis. Oorspronkelijk was het de bedoeling om met een warmtepomp te werken, maar aangezien we niet heel de tuin (met kersenbomen enz...) willen afgraven en een diepteboring té kostelijk is (waterlagen te diep) zijn we hier maar vanaf gestapt. Wat dan wel? Gas is er niet in de straat. Ik heb wel een mazout-ketel (1200l van een mazoutkachel)) maar hoe gaat die prijs evolueren?

We zouden graag overal vloerverwarming leggen, droog systeem aangezien het verdiep een houten vloer is. (Totaal vloeroppervlak= 90m²)

We twijfelen nog over het zetten van een BV, in hoeverre is dit nodig/nuttig?

Voor de ramen hebben we gekozen voor PVC met 3-dubbel glas (U=0,78)

Wat best te gebruiken als isolatie van buitenmuren? (Ik zou gevelsteen afbreken, dan heb 10cm voor isolatie + afwerking (crepi/gevelplaten)

Verder zou ik de verdiepingvloeren (15cm) isoleren (gelijkvloers-1ste en 1ste-zolder) Isofloc of rotswol?

mvg,

WimVD

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.