regenwaterput

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

wij doen een studie over de mogelijkheden voor het gebruik van regenwater in de kringwinkel in tienen. zij hebben een dakoppervlak dat ligt tussen de 500-1000m2. hun waterverbruik ligt elk jaar rond de 600m3. dit zou gebruikt worden voor het testen van wasmachines en dergelijke.
prijzen of aanbevelingen, alles kan helpen.

Reacties

- voor welke werken gebruik je water ?
- hoeveel (uitsplitsen per werk)
- voor welke werkzaamheden is regenwater een optie ?

600m^3 is VEEL !

Hebben ze toevallig geen plaats om een kleine installatie aan te maken tussen de regenwaterbuizen en de put om:
Er een plantenzuiveringsintallatie tussen te bouwen.

Het princiepe is analoog aan die van de afvalwaterzuivering maar hier krijg je dan op het einde water dat fysiologisch reeds OK is, zeker voor gebruik in een wasmachine.

Er zijn firma's in Belgie die dit kunnen installeren.

Je zou het regenwater natuurlijk ook gewoon grof kunnen filteren en nadien door een keramisch filter kunnen laten lopen of door een buis met een speciale UV lamp. In deze twee laatste gevallen heb je ook een héél grote zekerheid wat betreft wegfilteren OF vernietigen van bacteriën.

Ook voor deze filters en UV lampen zijn er meerdere leveranciers op de Belgische en Nederlandse markt (zoek maar eens via Google).

Succes,
Rudy Martens