Regenwaterpomp met te weinig druk | Ecobouwers.be

U bent hier

Regenwaterpomp met te weinig druk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Reteip
17/09/2015 - 19:20

Hallo,

ik heb vorige week mijn regenput uitgekuist en mijn pomp heeft daarbij lucht gezogen.
Ik las reeds op andere forums dat de pomp terug opgegoten moet worden. Heb dat al meermaals gedaan, maar zonder resultaat.
Ik zag dat de drukmeter slechts 0.5bar geeft. Heeft dat ook met lucht in de aanzuigslang te maken? Kan ik die druk zelf opvoeren?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Benbass
18/09/2015 - 23:07

Waarschijnlijk zuig je valse lucht door dat je aanzuigbuis niet perfect aansluit of een lek vertoont .. het kan ook dat je een luchtbel in je systeem hebt en dan moet je er een automatische ontluchter op zetten op één van de bovenste punten , jje kan die vinden in doe hetzelfshops en dat kost geen fortuin , een tiental Eu   . opgieten is simpel : sluit aan op de waterleiding met een tuinslang en vul je hele systeem daarmee op de druk is hoger op de waterleiding dan wat je pomp kan geven , pomp zal zo rond de 2 bar geven en de waterleiding geeft al gauw 3 en soms wel 4 bar druk . 

Veel geluk ermee ;; groeten , Ben 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.