Regenwateropvang | Ecobouwers.be

U bent hier

Regenwateropvang

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van leo-2
04/10/2002 - 08:50

Allen,

Ik heb een rijwong met 3 dakvlakken:
- Zuid-Oost 40 m² (straat)
- Noor-West 40 m² (tuin)
- groendak 50 m² (tuin)

Aanvankelijk had ik geen groendak gepland, maar na enkele realisaties gezien te hebben op internet, ben ik overtuigd.
Dit heeft natuurlijk wel enkele gevolgen mbt regenwateropvang. De bedoeling was om de afvoer van het NW dakvlak te laten uitlopen op het plat dak. En de afvoer van het plat dak naar de kelder te leiden waar de regenwateropslag zich bevindt. Maar zo'n groendak buffert natuurlijk wel veel regenwater. Dus zal ik sowieso de afvoer van NW dakvlak rechtstreeks naar de kelder moeten krijgen. En zou ik de helling van het groendak naar het huis kunnen richten zodat de afvoer van het plat dak boven de kelder zit en niet in de tuin? (Dacht dit ooit gezien te hebben bij de K29 woning te gent)
En dan nog een laatste hersenkronkel. Het ZO dakvlak gaat rechtstreeks naar de straatriool. Zou ik op zolder een buis kunnen plaatsen die het ZO dakvlak regenwater opvangt net onder de goot. En deze buis zou dan over de zoldervloer lopen door de achtergevel en zo uitmonden aan de afvoer van de NW dakvlak.

Mvg
Leo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.