regeling verwamring | Ecobouwers.be

U bent hier

regeling verwamring

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jan-122
15/09/2005 - 10:45

Hallo,

Ik ben zinnes van overal vloerverwaming te leggen, boven en beneden. Heb ook een zonneboiler en een BV. Nu heb ik echter maar één radiator, nml een handdoekradiator in de badkamer. Wil 3 zones regelen, beneden, badkamer (ook beneden) en boven. Heb hiervoor 3 thermostaten welke gekoppeld zijn aan mijn domoticasysteem, ik stuur dus de collectorkleppen. Hoe kan ik het beste/voordeligst alles regelen ? Ik stuur de ketel weersafhankelijk.
Met dank voor de info,

Jan

8 Reacties

Reacties

afbeelding van ¨pierre
15/09/2005 - 11:27

Als je heel je huis verwarmd met vloerverwarming, dan ga je toch niet voor één radiator met een hoge watertemparatuur werken? Zet in plaats van je radiator muurverwarming met een kapstop voor je handdoeken. Die zullen dan ook warm zijn.

Waarom die andere 2 circuits, wil je de vloerverwarming in de slaapkamer afzetten tijdens de dag? Als je huis goed (volgens de normen van dit forum) geïsoleerd is zal dat niet nodig zijn. 1 circuit die alles verwarmd met een ketel die weersafhankelijk werkt (zoals je al hebt/wil doen)

Of mis ik (nog) iets

Gtx, Pierre

afbeelding van jan-122
15/09/2005 - 11:42
Jan

wel, daar had ik ook aan gedacht, maar mijn ketel moet toch warm water maken voor mijn boiler ook of is dat enkel als er vraag is naar warm water ?

afbeelding van ¨pierre
15/09/2005 - 11:52

Jan,

Ben geen specialist maar heb dit al een paar keer tegengekomen in andere threads (zoek maar eens op kinderkamers of zoiets).

Je sanitair water is een ander verhaal dan je verwarming, die zijn onafhankelijk (je hebt ook warm water in de zomer nodig).

Ik weet niet welk type zoneboiler je ga nemen. Eén met 2 warmte wisselaars of één met naverwarming. Beide zijn onafhankelijk van je vloerverwarming.

Ik ga zelf voor de simpelste oplossing, 1 circuit en laat in mijn nieuwbouw een kabel trekken voor de electrische verwarming in de slaapkamers. Misschien komt er later dan een verwarming, misschien ook niet, maar de kabel zal er liggen.

gtx, Pierre

afbeelding van walter-12
15/09/2005 - 11:55

Jan,

als je boiler voor warm water een vrije warmte wisselaar heeft,zou je deze kunnen gebruiken om de radiator te warmen. Met een beetje geluk (boiler staat lager dan de badkamer), kan je dit zelfs laten werken zonder pomp.
Al weet ik niet of het extra comfort (die handdoeken drogen ook wel zonder droger), dat allemaal waard is.

Walter

afbeelding van ahardeman
15/09/2005 - 20:59

Jan

Ik zat met hetzelfdde probleem, maar eenvoudige oplossing

In de badkamer ook vloerverwarming slangen 100 hoh ipv 150

En de handdoekenradiator op het lage temp. regime; voor verwarming heb je hem amper nodig (immers je hebt ook al de vloer), en ook op 30 graden doet hij mee en houdt fijn je handdoeken droog).

Eenvoudig en doeltreffend

Mvg Arnold

afbeelding van jan-122
16/09/2005 - 11:14
Jan

Arnold,
wat bedoel je met 100 ipv 150 ?
wat bedoel je, dat je je radiator gewoon ook op 30 graden zet ?
Thx
Jan

afbeelding van ¨pierre
16/09/2005 - 11:23

Jan,

De legafstand tussen de buizen.

En je kan natuurlijk ook 30 graden door je radiator laten vloeien, maar muurverwarming zal beter zijn.

Gtx, Pierre

afbeelding van ahardeman
16/09/2005 - 19:30

Inderdaad 100mm uit elkaar

En de radiator op 30 graden is ook geen nkel probleem, het afgegeven vermogen van de radiator keldert uiteraaard maar de vloerverwarming op zich levert al genoeg.

Plus de onderliggende ruimte (keuken) verwarmt de badkamer natuurlijk al mee ook als boven de verwarming uit staat (door de vloer heen)

Mvg Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.