Realtime electriciteitsverbruik opvolgen | Ecobouwers.be

U bent hier

Realtime electriciteitsverbruik opvolgen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pureeschaap
30/06/2011 - 11:53

Hallo,

Ik vermoed dat sommige dit artikel "http://www.standaard.be/meningen/forum/index.aspx?pagename=detail&forumi..." al eens gelezen hebben... Ik wil geen polemiek over dit artikel starten, maar ik vraag me iets heel praktisch af: waar kan je een "slimme" energiemeter vinden voor minder dan 35€, die bovendien het totale electriciteitsverbruik meet van een particuliere woning? En dus niet zo'n apparaatje om het verbruik van één toestel op te volgen via een 'tussen'-stopcontact.

Ik denk dat de EcoWatt zoiets doet, maar de prijs ligt stukken hoger. http://www.flukso.net/ is ook iets dergelijks, maar ook daar: > 35€...

Dus: totale energieopvolging, minder dan 35€... Ik ben zeer benieuwd.

Alvast bedankt!

Grt,
Pureeschaap.

7 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
30/06/2011 - 21:25

Voor minder dan 35 Euro zal je dat niet vinden vrees ik. Ik heb een 3-fasen kWh meter met resetbaar geheugen, modulair voor in de zekeringkast en deze kost 290 Euro excl. BTW.

afbeelding van Roel P.
01/07/2011 - 07:16

Beste Bert en Puree,

momenteel zit het project nog in de onderzoeksfase. Eind dit jaar zal in een aantal gebieden nagegaan worden wat de kost is bij het plaatsen van de slimme meters en wat de eventuele problemen zijn.

Pas als dit afgerond is, zal men kunnen beslissen of iedereen in Vlaanderen deze meter krijgt.

Met deze meter zal er niet enkel op ieder moment de meterstand afgelezen kunnen worden, maar nog vele andere dingen zoals het aanschakelen van elektronische apparatuur in de woning, rekening houdend met de momentele decentrale productie. Hierdoor zal de piekvraag bij particulieren beter gespreid kunnen worden, waardoor weer een heel deel centrales gesloten kunnen worden.

 

Roel

afbeelding van pureeschaap
01/07/2011 - 10:58

Beste Roel,

Bedankt voor het antwoord. In elk geval blijf ik me dus afvragen waar de schrijver van het opiniestuk die meter voor minder dan 35€ haalt. Het lijkt me dat hij zich vergist. En nogmaals: ik wil geen polemiek starten over het nut van slimme meters. Dan open ik beter een andere thread :)

Hopelijk kan er iemand me voorthelpen met mijn vraag.

 

Beste Bert,

Inderdaad: ik vind absoluut niets voor minder dan 35€.

 

Iemand anders een idee?

 

Bedankt.

afbeelding van Geert Bellens
01/07/2011 - 12:42

Er is daar juist een thread rond geweest:

 

http://www.ecobouwers.be/forum/post/kwh-meter-web-based

 

mvg,

 

Geert

 

afbeelding van jef-14
06/07/2011 - 08:02

"Met deze meter zal er niet enkel op ieder moment de meterstand afgelezen kunnen worden, maar nog vele andere dingen zoals het aanschakelen van elektronische apparatuur in de woning, rekening houdend met de momentele decentrale productie"

Hoe zie je dat concreet.? Een toestel zal voor mij beslissen wanneer mijn (af)wastoestel of droogkast moet draaien ?

Ik denk niet dit niet verkoopbaar is . Wat is eigenlijk het voordeel van een gadget waarmee je decentraal je verbrui kunt lezen ? Iets dat zoals de auteur schrijft een speelgoedje voor enkele weken is ?

afbeelding van bertvdg
01/07/2011 - 20:36

Een monofase kWh meter om modulair in te bouwen kost rond de 50Euro, sommige merken gaan naar de 40 Euro excl. BTW en kan je tot max 32A mee meten. Er is geen logging of zo aan om op de PC uit te lezen, enkel de totale kWh en een pulsuitgang om dan eventueel een logging mee te doen maar deze is extern.

afbeelding van pureeschaap
05/07/2011 - 11:15

Hallo,

 

OK, bedankt allemaal. Ik ga me alvast eens verdiepen in die andere thread: ik had nochtans gezocht of er geen bestond, maar niet goed genoeg blijkbaar.

 

Puree.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.