Re: Suntech STP 210 - Solar Total | Ecobouwers.be

U bent hier

Re: Suntech STP 210 - Solar Total

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van louisr
29/10/2008 - 20:17

Zwijg mij van solar total. De grootste idioten die ik ooit gezien heb en van communicatie hebben die ook nooit gehoord volgens mij. Bovendien zijn ze onbeschoft en agressief in hun verkoopstechnieken. Ik heb zelfs 3 verschillende vertegenwoordigers over de vloer gehad (allemaal onafhankelijke verkopers zoals ze zelf beweren) en ze werken allemaal voor solar total. En allemaal een verschillende prijs voor verschillend materiaal of zelfde materiaal. Hoe kan zo iets in hemelsnaam?!? Verschillende verkopers, verschillende plaatsers (zelfs buitenlanders), verschillend materiaal. En zij spreken maar van hun super garanties en prijzen. Dat ze die maar steken waar de zon nooit schijnt. De ene zegt mono is beter dan poly en de andere vertellen net het omgekeerde. De ene wilt perse suntech verkopen en de andere perse trina's. Als het dan erop aankomt om hun woorden op papier te zetten dan hoor je niks meer. Ik heb 2 offertes ontvangen met enkel prijs, WP en aantal omvormers erop. Niks technische informatie zoals ik expliciet gevraagd hebt, geen namen van panelen of omvormer. Verschrikkelijk gewoon. En die zorgeloze garantie is gewoon 1 grote klucht. Als je dat tekent ben je gewoon opgelicht. Als je een fatsoenlijke makelaar hebt en een deftige brandverzekering, dan kan je probleemloos je PV-installatie laten meeverzekeren. Dan ben je ook beschermd tegen brand en stormschade. En die verzekering van solar total dekt helemaal geen brand. Je moet alles goed lezen: zij spreken van 20 jaar "werkingsgarantie". Dit slaat terug op de werking van je systeem. Hagel, storm en noodweer valt daar helemaal niet onder. Je betaalt met andere woorden bijna 100 EUR voor niks. De vermogengarantie tot 25 jaar krijg je van fabrikant van de panelen en niet van je installateur. Koop 1 keer de garantieverlenging tot 20 jaar voor je omvormer en je goed voor de komende 20 jaar. 20 jaar x 100 eur betalen = een nieuwe omvormer betaalt.

9 Reacties

Reacties

Uit deze discussie hebben wij op vraag van de auteur een vijf berichten verwijderd nadat Solar Total juridische stappen had ingeleid.

Verwijderde berichten:

10-09-2008 21:01 IP logged: Johan
10-09-2008 20:31 IP logged: Johan
10-09-2008 15:57 IP logged: Johan
09-09-2008 20:18 IP logged: Johan
09-09-2008 10:00 IP logged: Johan

Benjamin Clarysse, forummoderator

afbeelding van jan-56
17/02/2009 - 15:52
jan

Dit weerspiegeld natuurlijk de waarde van een bedrijf als Solar Total.
Kan de heer Wansink van Solar Total dit verklaren ?
Welke berichten mochten het daglicht niet meer zien en waarom ?
Mij komt het alvast allesbehalve positief over dergelijke censuur !

afbeelding van Anonieme gebruiker
17/02/2009 - 16:05
jandc (niet gecontroleerd)

De website houder is mede verantwoordelijk voor de inhoud dus moet BBLV de berichten verwijderen en kan ze die uiteraard ook niet terug plaatsen.

Uit ervaring met andere fora merk ik dat bedrijven die juridische stappen ondernemen naar fora beheerders er wel meer klachten te vinden zijn op andere internet sites. Of ze waar zijn laat ik in het midden maar blijkbaar is er dan zowiezo iets dat scheef zit. Op z'n minst de communicatie loopt mank.

afbeelding van hans-6
18/02/2009 - 08:56

De reactie van Solar Total heeft iets van een rat die in het nauw gedreven werd.... die bijten in alles wat ze vast krijgen. Jands, blijkbaar zijn er inderdaad massaal veel klachten tegen ST ook op andere fora
Zouden ze bij iedereen met een proces dreigen ?
Vraag me trouwens af of dit juridisch zin heeft.
Klachten die men kan staven mag men uiten en hoe kan ST nu voor de rechter bewijzen dat ze schade lijdt van een klacht als er zo massaal veel klachten zijn? Juridisch moet er nu eenmaal een oorzakelijk verband zijn tussen die klacht en de eventuele schade.

afbeelding van Anonieme gebruiker
18/02/2009 - 09:44
jandc (niet gecontroleerd)

De miserie is dat de aangeklaagde (in dit geval ST) zich moet kunnen verdedigen. Op dit forum kan anoniem gepost worden en dus kan de aangeklaagde zich niet verdedigen ten gronde. Eender wie kan hier anoniem iets posten dus er is geen mogelijkheid om na te gaan of er wel degelijk iets van waar is.

Dus ja, voor een rechtbank is dat aanleiding voor schade in de vorm van laster. BBLV kan hiervoor gerechterlijk aansprakelijk gesteld worden als ze die anonieme posts laten staan.

afbeelding van hans-6
18/02/2009 - 10:26

Jandc,
kleine nuance ST moet zich hier niet verdedigen, zij vallen aan , dreigen met rechtspraken .
Maar ze verdedigen zich wel degelijk. Veel positieve reacties komen van onderaannemers van ST.
Het toppunt is wel dat ST over laster spreekt. Als ze de Suntech panelen niet kunnen leveren ( omdat ze geen stocks aanleggen !) worden deze panelen plots van slechte kwaliteit zoals je op meerdere reacties kunt lezen .
Van wie komt de laster dan ????

afbeelding van Anonieme gebruiker
18/02/2009 - 13:59
jandc (niet gecontroleerd)

Hans, dat doet er niet ten gronde toe. Het punt is hier niet wat ST doet of niet doet qua werk en omgang met klanten, het punt is dat hier op dit forum berichten over ST verschijnen die ST op een of andere manier in een slecht daglicht stellen. BBLV is hiervoor mede verantwoordelijk en mag 't dan eventueel op een rechtbank gaan uitleggen als 't zover zou komen.

Bouwinfo heeft hetzelfde probleem. Er is pas nog 't een en 't ander gewist om dezelfde soort reden en ik kopieer effe de uitleg (ter info: C00kie is de beheerder van dat forum):

Geplaatst: 17-02-2009 20:36 Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------

thomasl schreef:
Waarom worden de berichten verwijderd als de betreffende keukenzaak genoemd wordt? Wie zich met dergelijke praktijken bezig houdt moet er maar tegen kunnen dat zijn naam op het net verschijnt.

falcon10 schreef:
Omdat Topicstarter nergens zijn volledige naam en woonplaats in de openingspost heeft staan.
t is niet de eerste keer dat onze aller c00kie een dagvaarding in zijn brievenbus krijgt van een of andere firma omdat een gebruiker hier anoniem zijn frustraties ( al dan niet terecht ) komt spuien.
En laat duidelijk zijn : bouwinfo is graag een platform om u verder te helpen, maar niet om u gerechtelijke kosten te betalen etc.

afbeelding van peter-51
18/02/2009 - 14:38

Samengevat: mensen met klachten over een leverancier mogen die niet uiten. Plaatsen ze hun naam worden ze achtervolgd doen ze dat niet wordt BBL vervolgd.
Kunnen we meteen beter elke discussie sluiten.
Kranten kunnen beter elke negatieve opmerking inslikken etc
Er bestaat wel degelijk persvrijheid.
natuurlijk kent die vrijheid haar grenzen maar ik geloof nooit dat iemand met een gefundeerde klacht kan achtervolgd worden voor laster.

afbeelding van Anonieme gebruiker
18/02/2009 - 16:15
jandc (niet gecontroleerd)

Peter, er is geen probleem als de klager niet anoniem is en als die klacht oprecht is waarom zouden ze dan achtervolgt worden?

Een rechter kan onmogelijk weten of de anonieme klacht op een forum inderdaad ten gronde is. Er is nl geen mogelijkheid om dat te controleren en bijgevolg heeft de beklaagde geen kans om het tegendeel aan te tonen. Stel dat iemand annoniem komt zeggen dat zijn zonnepanelen door een firma in 1000 stukjes zijn geslagen met een hamer en dat hij daar nog extra kosten voor heeft moeten betalen ook. tja, hoe kan die firma nu gaan bewijzen dat dat niet zo is?

Dus ja, de rechter kan dan oordelen dat die klacht van het openbaar forum moet verwijderd worden omdat het niet te staven valt en anders is dat inderdaad laster. De forumbeheerder wordt dan geen laster in zijn/haar schoenen geschoven maar hij/zij gaat wel gerechterlijk verplicht worden om die commentaar te verwijderen (op straffe van).

Dus hier specifiek heeft het BBLV gedaan wat ze zowiezo zouden hebben moeten doen moest het voor het gerecht komen. Die ene post is niet anoniem dus wel degelijk traceerbaar en dan is het verhaal weer geheel anders.

Sorry maar ik snap soms niet dat mensen hierover vallen. Dit is een vrij faire en objectieve manier van werken van het gerecht. Het alternatief is chaos en willekeur.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.