Re: Sanisolar, Serelco of andere ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Re: Sanisolar, Serelco of andere ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van anne
02/02/2008 - 13:10

Beste,
Be zouden eerstdaags willen beslissen om PV zonnepanelen te plaatsen. Bij Sanisolar (duurder, maar bij hun kunnen we de factuur splitsen en zo twee maal belastingsvoordeel genieten) of Serelco (Photowatt).
Iemand ervaring met deze laatste firma ?
Of kan iemand een andere firma aanbevelen in het gentse ?
Mvg
Anke

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Guido_T
15/08/2009 - 08:31

U zal bij alle firma's uw factuur kunnen splitsen over meerdere jaren  en niet over 2 maar zelfs (vanaf heden) over 3 jaar ....

Mijn zonnepanelen installatie komt van bij Sanisolar,   ik betaal liever iets meer in ruil voor goed advies en voor een firma die zijn degelijkheid bewezen heeft.... wie kiest voor het 'goedkoopste' komt meestal bedrogen uit. De gierigheid bedriegt de wijsheid!

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
15/08/2009 - 12:05

guido

prijs heeft zelden met kwaliteit te maken, eerder met wat de installateur of verkoper er wil aan verdienen. natuurlijk kan je een product van topkwaliteit (dat aan de basis sowieso duurder is)  niet aan de laagste prijs verkopen, maar omgekeerd garandeert een hogere prijs daarom nog geen beter product of betere service.

om te beoordelen zijn er volgens mij 2 pistes, die best samen gevolgd worden, nl. zoveel mogelijk referenties van de betrokken leverancier verzamelen, en goed het product bestuderen. want een goed installatie vereist zowel goed materiaal als een gedegen installatie.

in het geval van PV-panelen is bv van belang dat er bypassdiodes gebruikt worden om bij beschaduwing te vermijden dat het hele paneel in kortsluiting gaat. want er worden blijkbaar nog altijd panelen aangeboden zonder bypassdiodes. dat zijn natuurlijk de goedkope panelen, maar daarom worden die nog niet goedkoop verkocht!

hans d

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.