Re: Ecologische aannemers profiteren van de onwetende | Ecobouwers.be

U bent hier

Re: Ecologische aannemers profiteren van de onwetende

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

walter,

het verhaal van anne IS herkenbaar! en zal dus vermoedelijk NIET gelogen zijn (toch niet in haar ogen)
1. ze zal een budget voor ogen hebben gehad
2. die aannemers (eco of niet) zullen GEEN vaste offerte hebben gemaakt, maar wel hebben beloofd dat HUN deel binnen haar raming ging blijven
3. tijdens de uitvoering zullen de aannemers hebben gemerkt dat in hun raming een deel van de werken niet voorzien was (omdat ze dachten dat een andere aannemer dat ging doen? of omdat ze niet gevraagd waren? of waarom?) en dus rekenen ze die meerprijs
4. de totaalsom zal effectief veel hoger zijn geweest dan voorzien

MAAR: dat is een dagdagelijks verhaal uit HEEL de bouw en staat los van het ecologisch bouwen: als je bouwt - op welke wijze ook - is het HEEL BELANGRIJK van een goed lastenboek en GOEDE prijsafspraken (waterdicht in contract en lastenboek) te hebben.
ik heb dit al ondervonden met GEWONE én met eco-aannemers, alle sectoren zijn gelijk. met één groot pluspunt voor de ecoaannemers: het werk dat zij doen is vaak van opmerkelijk betere kwaliteit dan het werk van gewone aannemers.

ik denk dus dat anne niet liegt, maar dat ze het foutief op de ecosector schuift! dit gebeurd evengoed (en veel frequenter) in de gewone bouw én dan krijg je minder kwaliteit voor die prijs"aanpassing". GOEDE afspraken maakt GOEDE vrienden! en dat geld nog veel meer in de bouw!!

groeten,
christophe

PS: laat dus één ding duidelijk zijn: met "eco"aannemers krijg je vaak BETERE kwaliteit maar net zoals in hele bouwsector blijft het belangrijk goede prijsafspraken te maken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.