Radiatorbakken (en hoe de warmte eruit te krijgen) | Ecobouwers.be

U bent hier

Radiatorbakken (en hoe de warmte eruit te krijgen)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jaap.Antwerp
04/05/2011 - 19:39

Wij wonen in een oud appartement met gemeenschappelijke verwarming (één ketel voor het hele gebouw). Nu hebben de meeste van de radiatoren in ons appartement een radiator-omkasting. Dat wil zeggen, boven de radiator gesloten en aan de voorkant een "rooster". Daardoor is de opwarming traag. Ik heb al radiatorfolie geplaatst achter de radiatoren (en dus in de bakken). Vraag aan u: 1) Heeft u tips hoe ik dit kan optimaliseren, 2) Bijvoorbeeld, doe ik er goed aan om in de (momenteel gesloten) vensterbanken (boven de radiatorbakken) sleuven te fresen of kan ik beter de radiatorfolie boven de radiatoren zo buigen dat de warmte gemakkelijk kan ontsnappen. De radiatorbakken weghalen is geen optie, want het parket in de bakken is beschadigd.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van hatsji
12/04/2014 - 10:57

Hallo,

Waar heb je hittebestendige dubbelzijdige tape gevonden voor het bevestigen van de radiatorfolie? Ik kan het  nergens vinden...

Alvast bedankt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.