radiator

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag mensen, ik zit met een klein probleem.

Ik heb een aantal ruimtes waarin een een aantal radiatoren staan.
op moment stroomt er 90/70 doorheen en uitgaand van een omgeving temp 20

omdat binnenkort de ruimte op stadsverwarming aangesloten wordt ( 70/40/20) moeten er nieuwe radiatoren komen die bij de nieuwe regime toch de zelfde vermogen moeten leveren,

het probleemis dan dat de afmetingen van de radiatoren hetzelfde moeten blijven, alleen verandering in de type is een mogelijkheid.

kan iemand me vertellen hoe ik kan omrekenen wat voor type ik nodig heb om bij de nieuwe regime, en toch ongeveer hetzelfde vermogen kan behouden?

**ik heb een overzicht van de huidige radiatoren meegestuurd.

alvast bedankt

Reacties

Op de site van henrad staat een handig excelletje waar je adhv het regime het vermogen van de radiator kan zien: http://www.henrad.com/BENL/docs/standard_emissies.xls

Misschien helpt dit?

lol, ik heb bijna van elke radiatormerk de site bezocht.. blijkbaar heb ik deze over het hoofd gezien..

maar idd dit is super, Erg Bedankt!!

Vraag is natuurlijk ook of je met de huidige radiatoren bij pakweg -10°C (want u zegt niet in welke streek u zit) wel degelijk het regime 90/70 ten volle uitbuit. Natuurlijk heb je als nadeel met de stadsverwarming dat je een lage retourtemperatuur benodigt, en dit tikt bij het herdimensioneren behoorlijk aan, maar misschien loont het toch de moeite om je warmteverliesberekeningen even opnieuw uit te voeren, eventueel rekening houdend met latere isolatiemaatregels die je zou uitgevoerd hebben.