Raar geval met papiervlokken | Ecobouwers.be

U bent hier

Raar geval met papiervlokken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

11/07/2009 - 21:26

Deze week ga ik beginnen met de vloer van mijn bovenverdiep te plaatsen.
Het gaat hier eigenlijk over een ongewone situatie. Het gelijkvloers van mijn woning is volledig in steen met plafonds in betonnen gewelven.
Het verdiep is volledig in houtskelet. Ik zou nu graag op de verdiepingsvloer (dus op de betonnen gewelven) balkjes plaatsen en daarop OSB en massief parket, kwestie van alles in hout te houden.
Tussen die houten balkjes zou ik graag isoleren met Isofloc papiervlokken om het parket niet hol te laten klinken dus hoofdzakelijk als akoestische isolatie.
Zou er hier ergens een dampscherm tussen moeten?
Overal vind je docu over houten roostering maar nergens met betonnen gewelven.

Zou hier iemand raad mee weten?

Dank!

2 Reacties

Reacties

13/07/2009 - 12:52

Aangezien je ondervloer niet met grond in aanraking is, is een dampscherm niet nodig.

14/07/2009 - 20:46
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Een damprem (of scherm) is nodig indien je een warme(re) en een koude(re) zijde van elkaar gaat scheiden. Het koude gedeelte (koude vlak aan de binnenzijde) maakt dat je 'damp' in je isolatie kan gaan condenseren ... (dus waterophooping IN je isolatie).

Indien je 2 warme zijden (woonruimten) hebt, is dit risco er niet.

Dus je kan dan isoleren zonder damprem.

Let op: bij isolatie met dampopen materialen (cellulose, vlaswol, houtwol, ...) gebruik je een dampREM en geen dampSCHERM.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.