Quackels: hemel op aarde voor energiebewuste mens? | Ecobouwers.be

U bent hier

Quackels: hemel op aarde voor energiebewuste mens?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bart-12
24/02/2003 - 22:02

Bij ons bezoek aan Batibouw maakten we kennis met de firma Quackels (Kontich). De verkoper prees de uitzonderlijke isolatiewaarden van de 'QUACKELS monolith'-wanden en kraakte (terecht) de 'traditionele' bouwmethode af wegens totaal ontoereikend op het vlak van isolatie. Op dat laatste kon ik hem volgen maar heeft iemand ervaringen met deze firma? Al hun bouwelementen zouden een Duits kwaliteitscertificaat dragen. Wanneer ik meer informatie vroeg over de soort isolatie die wordt gebruikt, kwam ik niet verder dan "een deel composietisolatie en dan is er ook nog een ander deel". Wie heeft hier al van gehoord?

Bart

55 Reacties

Reacties

afbeelding van hans schotte
26/07/2006 - 10:24

Ik wil hierbij even reageren op de isolatiewaarde van de Jüwo thermoplan steen. De lambda waarde O,10 die zij pretenderen in hun folders is gebaseerd op de Duitse testmethodes. Deze waarde mag je niet zomaar vertalen naar de Belgische lambda-waarden, en mag je zeker niet gebruiken in de berekening van de U-waarde van de buitenmuren.
Anders riskeer je een boete bij nazicht door de ANRE administratie.
Terca Porothermstenen daarentegen geven wel een correcte berekening en voorstelling van de lambda-waardes.

afbeelding van de ridder
04/08/2006 - 13:35

Ongeacht kennis van de gebruikte materialen. Mijn dochter heeft gebouwd met quackels. De afspraken werden correct nageleefd. Bij problemen was er geen discussie en werden kleine correcties uitgevoerd.
Het huis werd gezet en na +/- 6 weken bewoond voor de winter van 2005. Grondoppervlakte +/- 11m bij 10m (idem voor mijn woning). 3 verdiepingen, 2 onder het dak.

Verwarming gedurende de winter +/- 21°C in alle vertrekken.
Verwarming met elektriciteit. De faktuur bedroeg voor het seizoen 2005/2006 +/- 500€.
Mijn verwarmingskosten, enkel living en keuken op 21°C, de rest +/- 16°C bedroegen met stookolie +/- 1250€

De temperatuur in de maand juli 2006 was, zonder airco en zonder zonwering, op de 3de verdieping (onder het dak)draaglijker dan in mijn traditioneel gebouwde woning.
Het quackels huis heeft daarbij de volledige inwerking van de zon, terwijl mijn huis enkel tot de middag volledige zon heeft.

afbeelding van laurent-2
14/02/2007 - 15:49

Zijn woningen opgebouwd door Quackels betrouwbaar aangaande condensatie?

afbeelding van lien clarysse
28/02/2007 - 12:23

Ik ben ook wel geïnteresseerd om met Quackels te bouwen. Het zou ook goedkoper zijn dan een traditionele woonst (al zou ik er geen prijs op kunnen plakken).

afbeelding van philippe-6
02/09/2007 - 17:25

Wij wonen nu ongeveer 1 jaar in een huis van Quackels en tot hiertoe nog steeds zéér tevreden .

De isolatie is inderdaad beter dan een traditionele woning.
Het is nooit koud in de winter ook al staat de verwarming af.
Wij hebben echter niet voor elektrische verwarming gekozen zoals voorgesteld door Quackels maar voor climaboxen gevoed door een Junkers(26 zwbr) condensatie ketel. De ketel is eigenlijk voor de verwarming iets te zwaar maar geeft op die manier meer warm water comfort.
Hun eigen "stijl" is natuurlijk iets anders.....
Wij hadden zelf meer iets met pastorie stijl dan Quackels stijl... Maar alles is mogelijk je moet het alleen maar vragen bij Quackels...
De prijs is gelijk t.o.v een traditionele woning alleen kan je er wel al na 3 maand in (alles is ook droog)
Bart schrijft:
> Bij ons bezoek aan Batibouw maakten we kennis met de firma Quackels (Kontich). De verkoper prees de uitzonderlijke isolatiewaarden van de 'QUACKELS monolith'-wanden en kraakte (terecht) de 'traditionele' bouwmethode af wegens totaal ontoereikend op het vlak van isolatie. Op dat laatste kon ik hem volgen maar heeft iemand ervaringen met deze firma? Al hun bouwelementen zouden een Duits kwaliteitscertificaat dragen. Wanneer ik meer informatie vroeg over de soort isolatie die wordt gebruikt, kwam ik niet verder dan "een deel composietisolatie en dan is er ook nog een ander deel". Wie heeft hier al van gehoord?
>
> Bart

afbeelding van peter-43
02/09/2007 - 19:11

Wat de isolatie betreft van de quackels-woningen stel ik me zo geen vragen. Wat zij immers verwezenlijken met een houtskeletbouw opgevuld met isoatie is niet zo speciaal. Maar wat gedacht over de gebruikte materialen naar de gezondheid van de inwoners toe? Al die spaanderplaat is dat met laag formaldehydegehalte? De gebruikte isolatie is die niet extra milieubelastend nadat de woning zijn dienst heeft bewezen? Kennisen die met hen gebouwd hebben zijden me dat ze het helemaal niet zo eens zijn met de opgelegde verluchtingsverplichting,alhoewel iedereen toch baat heeft met verse lucht in de leefruimten zoals metingen reeds hebben bewezen.Werk de woning nog af met een plasticlaagje tegen de muren en plafonds=synthetische verf en het gezondheidsplaatje is compleet.enz...succes

afbeelding van daniel-4
20/09/2007 - 17:11

Wij hebben gebouwd met de firma Quackels , de aflever termijn was correct ,wij moesten met crepie bouwen , verplichting opgelegd door de gemeente
Tevreden ,algemeen wel , wel is het broertje van Luc iemand die op zijn strepen staat , zo hebben wij extra kosten gehad voor de landmeter , en ook voor de afsluitlaag tussen de bouwlagen in horizontale richting elementen uit kunststof.Nu de kunst is verkopen en men denkt met de prijs dat ook de verwarming en electriciteit en sanitair erin zitten , sorry maar dit is niet waar.
De isolatie die men voorsteld bij kennismaking bedrijf is niet dezelfde isolatie die in de muur zit , zo stel ik toch vast,wel is onze woning warmer dan een tradionele bouw.
Nu hebben wij wel een verticale barst op de hoek van onze woning , ben benieuwd hoe het zal aflopen

afbeelding van daniel-4
20/09/2007 - 19:48

Aansluitend aan mijn vorig mailtje,en een rechtzetting nml de bouwelementen die in de atelier van Quackels zijn gebouwd bevatten wel die speciale isolatie , maar de stukken ongeveer een zone van 30 cm die de bouwconstructie's moet verbinden met elkaar is een andere isolatie.Die isolatie kan pas aangebracht worden na samenvoegen van de constructie.

afbeelding van tranceke-1
16/10/2007 - 11:02

Ik bouw binnenkort met quackels en ben heel benieuwd naar het resultaat van hun isolatie.
Overal waar ik kom en ze Quackels kennen zeggen ze telkens dat het een superfirma is. Heel leuk om dat te horen !
Heeft er iemand een idee van hoeveel wat de verwarming in een living van 8x4 bij hun is en van een uitbouw van 6x4.5 ?
Ik ga de verwarming zelf zetten daarmee...
Ik hoop dat ik de keuken kan verwarmen met vasco niva design radiator

afbeelding van jimmy-2
15/08/2008 - 15:43

wij gaan ook bouwen met Quackels.
Ik ben volledig overtuigd van het concept en de kwaliteit. We hebben vooraf verschillende woningen die we wisten staan bezocht.Iedereen enorm tevreden en zeer aangenaam binnenklimaat.
ze zijn inderdaad niet zo overtuigd van de "verplichte" ventilatie, maar wel overtuigd van ventileren. ramen open zetten 's nachts enz. Aangezien iedereen weinig zelfdiscipline heeft, is een continue ventilatie volgens mij wel een goeie zaak. Luc zet nu zelf ook een huis met ventilatiesysteem D, dus...
Weet iemand hoeveel "1 trede boven het maaiveld" bedraagt?

afbeelding van paul-17
26/09/2008 - 21:23

Wij wonen sinds 2002 in een woning van Quackels. De woning heeft een totale opp. van 240m². De woning wordt verwarmd met een klassieke verwarming op aardgas. De temperatuur in de woning ligt meestal tussen de 20 en 23°C, ook tijdens de winterperiode. Het gevoel in de woning is zeer aangenaam er zijn geen koude ruimtes in deze woning.
Het gas verbruik voor de verwarming bedraagd ongeveer 900m²/jaar en 600m² voor warmwater en koken. Ons elektriciteits verbruik bedraagd ongeveer 3200kWh/jaar. Wat ons voor afrekening 2007 bracht op 1125€ aan energie kosten en dit voor een volledig verwarmde woning.
Ondertussen is de woning voorzien van zonnepanelen voor het elektrisch gedeelte. Wat een extra investering is maar toch een besparing geeft van 325€. Dus 1125-325€=800€.
Wat ventileren betreft, volg de raad op van Luc en U zal zien dat dit wel degelijk werkt zonder ventilatie.
Indien ik opnieuw zou bouwen ik zou niet twijfelen en terug in zee gaan met Quackels. Ook tijdens het bouwproces is alles zeer correct verlopen.
Alvast veel succes voor alle verstandige bouwers die hun geld niet opbranden aan verwarmingskosten.

afbeelding van hasan
05/01/2009 - 10:58

We gaan ook bouwen met Quackels dit jaar,Ik ben op zoek naar nog goedkopere verwarming zoals vloerverwarming,warmtepomp,zonnënergie, omdat de verwarmingskosten zo laag zijn.Zal ik deze ooit terugverdienen ? Wie kan mij daarbij helpen ? Voor het electrisch gedeelte zal ik overstappen op ecopower op 2.5 jaar terugverdiend(250euro aandeel)

afbeelding van paul-17
05/01/2009 - 21:52

@Hasan,
Wij hebben een warmte pomp lucht-lucht geïnstalleerd sinds juni dit jaar kostprijs 5700€ excl.BTW. Ondanks de lage temperatuur van de laatste weken is het hier aangenaam warm.

afbeelding van hasan
06/01/2009 - 16:56

@Paul Wat raad u aan bij een huis van Quackels ? Elke keer dat ik iets zoek op milieuvriendelijke toepassingen zijn deze erg duur compleet systeem warmtepomp vanaf 18.000 euro. Zonne-energie > 10.000 euro mijn gebruik is 20 euro/maand. Ik laat geen enkel stekker in de stopcontact,ik koop alles zonder tijdaanduiding zoals Microgolfoven enz...Tevens is de isolatie van Quackels zo goed dat alle alternatieve wegvallen. Heb je een vloerverwarming ? Heb gelezen dat een warmtepomp niet genoeg kan zijn als je een open keuken hebt,boven beter met radiatoren omdat je snel wil opwarmen enz... Mijn huis zal 270m² zijn. Dank u

afbeelding van paul-17
06/01/2009 - 21:17

@Hasan,
Onze woning heeft ook een grondoppervlak van 240m² model NEW-PORT. Onze warmtepomp (SAMSUNG, 1 buiten unit met 3 binnenunits) vermogen warmtepomp 2500W. Genoeg om tijdens deze koude dagen de woning op temperatuur te houden (21°C). De prijs van een warmte pomp type lucht-lucht is niet overdreven duur (5700€ excl. BTW), wetende dat de installatie tijdens de extreem warme dagen het ook even kan koelen (sinds juni misschien 3x gebruikt). De woning is voorzien van een zonne-installatie van 6000Kwh (eigenproductie van onze energie), wat voldoende is voor verwarming, en dag dagelijks verbruik. Ons warm water is voorlopig nog op aardgas. Een nadeel misschien het geluid van de ventilatoren.

afbeelding van paul-17
06/01/2009 - 21:17

@Hasan,
Onze woning heeft ook een grondoppervlak van 240m² model NEW-PORT. Onze warmtepomp (SAMSUNG, 1 buiten unit met 3 binnenunits) vermogen warmtepomp 2500W. Genoeg om tijdens deze koude dagen de woning op temperatuur te houden (21°C). De prijs van een warmte pomp type lucht-lucht is niet overdreven duur (5700€ excl. BTW), wetende dat de installatie tijdens de extreem warme dagen het ook even kan koelen (sinds juni misschien 3x gebruikt). De woning is voorzien van een zonne-installatie van 6000Kwh (eigenproductie van onze energie), wat voldoende is voor verwarming, en dag dagelijks verbruik. Ons warm water is voorlopig nog op aardgas. Een nadeel misschien het geluid van de ventilatoren.

afbeelding van pnelen
11/01/2009 - 21:03

Wij hebben een eerste kennismaking gehad met Luc Quackels. Van hun denkwijze en energiebesparende maatregelen ben ik overtuigd, maar niet van hun flexibiliteit om af te wijken van hun eigen (te klassieke) stijl en indelingen. Is dit terecht of valt dit wel mee ? Het feit dat de muren 'hol' klinken en aanvoelen, geeft een goedkoop gevoel. Kan iemand dit bevestigen of tegenspreken met ervaringen : botsen tegen muren, ongelukjes in huis, boren en schuren, etc...
Bedankt

afbeelding van hasan
06/02/2009 - 16:19

Over 9 maanden zal onze huis er staan
Waarom gekozen voor Quackels ?

- beste isolatie van België,overal een warmtegevoel zonder
hoge stookkosten
- stevigheid, zie link
- hun huis wordt 1 m boven de grond gebouwd (goed voor
eventuele overstromingen)

Zie link http://forum.fok.nl/topic/822855/1/50

afbeelding van flor-1
09/03/2009 - 10:15

Veel interessante opmerkingen!
Heeft er iemand ervaring met een Quackelswoning gebouwd met een kelder en met vloerverwarming?
Wat zijn de mogelijkheden voor latere verdere uitbouw van een verdieping, aanpassing van de verwarming, electro-installatie, enz?
Kortom bouwen met een budget voor de toekomst en waarbij men zelf dan de handen uit de mouwen kan steken, terwijl men er al in woont.
Zijn er dingen waar men speciaal bij het ontwerpgesprek moet letten?

afbeelding van fie
27/10/2009 - 16:24
fie

Wij zijn momenteel aan het bouwen met Quackels. ttz we zijn volop bezig met zelf een kelder te bouwen (gisteren hebben we de vloerplaat gegoten) en in maart 2010 komt Quackels er dan het huis op plaatsen. De afwerking (electriciteit, sanitair, vloeren, enz.) doen we dan weer zelf... We zouden er op 1 juni willen in trekken

Naar aanpassingen in de toekomst is Quackels nogal vaag, maar als je zelf veel doet, heb je natuurlijk alle informatie voor de toekomst ook in handen.

afbeelding van Ivanb
08/11/2009 - 23:31

Ondertussen zijn wij al een stap verder. We wonen al in het huis. De kelder is gegoten eind 2008 de vloerplaat erop 1 april 2009, de bouw erop op 21 april en we wonen erin sinds de 1 ste week Sep. Electriciteit, verwarming, sanitair en vloeren zijn door onszelf uitgevoerd. Hou wel rekening met een 5 tal weken op de verdieping voor het plaatsen van laminaat of dergelijke ( droogtijd chappe 1cm per week )  Het plakwerk duurt ong 10 dagen.

Bij de technische bespreking viel me vooral op dat zodra je wil afwijken van hun ontwerp je tegen een muur aanbotst ! bv  wij wilden een dak met tegelpannen  dit konden ze niet leveren dus moesten wij ons plan ermee trekken  ( een belachelijke minprijs is er afgetrokken ) . Ventilatie laten ze ook aan U over maar dit is wel verplicht door U dan te installeren ! We hadden ook de vraag of het glas niet 3 lagen  ( warmte ,geluiden omdat we ook langs een drukke baan wonen ) kon zijn maar dit werd ook afgewimpeld met de mededeling dat er dan binnenin geen  kruisen konden geplaatst worden . De samenwerking met onze architect was ook helemaal beneden alle peil !

Eindconclusie : we hebben een prachtig huis maar.......... sinds ik hier woon ben ik elke ochtend om 5h30 wakker door het verkeer op straat ???? Er is dus wel een verschil tussen warmte isolatie en geluidsisolatie maar ik heb de indruk dat dit nog niet goed doorgedrongen is in Kontich. Ik wacht op een oplossing , ondertussen hebben wij al een deel van onze slaapkamer bezet met een extra akoestiche isolatie ........

 

 

 

 

afbeelding van waltervaes
09/11/2009 - 08:59

Met 3 voudig glas ga je het straatlawaai niet meer horen.

Nachtrust is belangrijk (ik ben ook een moeilijke slaper), dus zou in die slaapkamer dan een nieuw raam plaatsen.

(je hebt toch BV, want als je C met roosters hebt heeft het natturlijk niet veel zin)

 

Nadeel van 3 voudig glas is wel dat het eens kan gebeuren dat je zondags eens wilt uitslapen en totaal niet hoort dat je schoonouders voor de deur staan  :-)  (we hebben nog geen deurbel)

Alhoewel, is dat een nadeel  :-)

afbeelding van kwak-nachtmerrie
04/12/2009 - 10:45

Bij de technische bespreking viel me vooral op dat zodra je wil afwijken van hun ontwerp je tegen een muur aanbotst !

Ja... dat is zo. Luc Quackels is heel vriendelijk maar als het contrakt in zijn zak is gaat U naar zijn broer Marc voor de "produktie" en dan wil Luc niets meer van weten. En er zijn veel veel supplementen die zij nooit van spreken. Toen ik een beetje van hun ontwerp wilde afwijken kreeg ik een brief van hun advocaat !!!  Iets anders : ALLE muren van Quackels huizen krijgen barsten in de stenen. Hun antwoord : dat is niet erg...

afbeelding van Danny1
08/12/2009 - 20:39

Van het suplementjes hebben we nog niet al te veel last gehad. Alleen dat ze nu ineens een regenwaterput aanrekenen. Dit zou toch in de prijs moeten zitten he.

Voor de rest is het wel zo dat als je bij de bespreking komt je niet teveel van hun plannen kan afwijken want dan ben je ineens nen slechte persoon.

Bij ons gaan ze ook beginnen in maart 2010 en ik hoop dat het zonder problemen gaat gaan en zonder barsten in de muren enzo. We gaan alles laten doen door hun behalve het vloeren en tegelen.

En nu maar hopen dat we een goede keuze gemaakt hebben om met hun in zee te gaan.

afbeelding van hasan
13/12/2009 - 15:01

We zijn tervreden over Quackels alles liep vlot,buiten niets verandert maar binnen veel probleem wel als je buiten verandert terug bouwaanvraag indienen

Wat is jullie E-peil ? Je krijgt hier ook een premie als dit laag is mijn is E79

afbeelding van Feniks
14/01/2010 - 12:21

Beste Hasan,

 

Wij gaan dit jaar normaal gezien nog bouwen met quackels, maar aan het twijfellen over verwarming op, gas/ elec, warmtepomp.

Zou je me kunnen zeggen hoe jullie het doen, en wat jullie jaarlijks verbruik is ? ( voor jukkie M² uiterraard ;-)  )

 

Hebben jullie iets gemerkt van bijkomende kosten ?

 

Mvg,

 

Mark

 

afbeelding van putman
17/01/2010 - 14:41

 

Zij zeggen niet alles... en hun lastenboekje is dunner dan cigarettenpapier. 
In geval van contestatie krijgt U geen antwoord meer op uw emails of eenvoudig een brief van hun advocaat Mr DE ROY !
Wat zij in hun show room tonen in NIET wat zij gebruiken in de werkelijkheid.
U moet zelf onderaanemers voor elektriciteit en sanitair nemen (liever HUN onderaanemers Fierens en Gelens) en zo zijn ze niet onder de wet BREYNE ! Goed gespeeld van hen maar niet voor U !
afbeelding van Ivanb
19/01/2010 - 00:26

Hmmm inderdaad ik heb Mr DE ROY al ontmoet , blijkbaar verdedigt hij hun belangen al meer dan 20 jaar ????????

Heb jij een lastenboek ?

 

 

afbeelding van JefM
27/01/2010 - 16:23

Ik heb al 2x met Quackels gebouwd (1993 en 2008), 2x zeer tevreden. Een AANRADER!

afbeelding van putman
03/03/2010 - 00:14

Kan iemand me het lastenboek van Quackels door email opsturen ? Hartelijk bedankt ! bputman(at)mail.be

Pagina's

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.