pv privé : een soap in 8 bedrijven | Ecobouwers.be

U bent hier

pv privé : een soap in 8 bedrijven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van isomo
17/09/2007 - 20:50

vandaag heb ik van ecopower een mailtje gekregen : mijn pv project dat door hen gefinancierd zou worden en waarvoor reeds een bouwvergunning is afgeleverd, wordt afgeblazen. Zonder in detail te willen gaan : zijn er nog mensen met een gelijkaardige ervaring ? Let wel : ik wil niemand op de tenen trappen, maar na 15 maanden ben ik deze soap wel grondig beu.

21 Reacties

Reacties

afbeelding van tim-w
17/09/2007 - 20:57
Tim

Bij mij is alles tot nu toe goed gelopen.
Aannemer is enkel nog op mij aan het wachten omdat er een vertraging is geweest bij de bouw van het huis. Normaal kunnen de panelen volgende maand geplaatst worden.
Was jullie contract ookal getekend?

Met vriendelijke groet,
Tim

afbeelding van digitaloverdose
17/09/2007 - 21:14

Bij ons is't (nog) ni afgekeurd mor we krijgen naar mijn mening enorm weinig info. Ik denk dat we nu toch al een goei jaar verder zijn sinds onze inschrijving en het enige kontakt tot nu toe:
- na een paar maand bericht dat we geselecteerd zijn
- na nog eens een aantal maand nadien nen brief met algemene info van een firma die de panelen zou komen plaatsen
- een aantal keer via mail de vraag om foto's op te sturen voor het aanvragen van de bouwvergunning
- en tot slot is er hier een maand of 3-4 geleden iemand geweest van de plaatsingsfirma

Ondertussen is da gedoe geweest met da recht van opstal da afgeschaft zou worre mor daar hebben we niks van gehoord. Kleine maand geleden (na maanden niks meer gehoord te hebben) dan ne mail gestuurd met de vraag of alles nu door gaat en da zou het geval zijn. de bouwvergunning zou hier op de gemeente in verwerking zijn.
Mor nu ik uw verhaal hier lees, begin ik me toch weer vragen te stellen. Ik sta nog steeds volledig achter het project en ni dat ze wekelijks aan den telefoon moeten hangen of mailen of zo zenne, mor ietwa meer informeren zou toch wel mogen.

afbeelding van walter-12
17/09/2007 - 21:47

Hier heeft het ook wat voeten in de aarde gehad om rond te geraken.
Eind augustus vorig jaar ontvangen dat we 'meededen'. Laten weten dat we zelfplaatser werden. En dan heeft het meer dan 3 maanden geduurd voordat Schüco gevonden had welke installateur onze panelen zou plaatsen. Dan wat heen en weer geweer om offerte naar mijn goesting te krijgen (verliep best vlot).
Dan een maandje of 5 om alles rond te krijgen bij Vlaamse gemeenschap. En dan de betere grap: de installateur kon de Schüco panelen niet meer geleverd krijgen. En dan overgeschakelt op ander merk... Een kleine maand geleden zijn ze nu geplaatst. Dus 12 maanden duurt het om PV panelen geplaatst te krijgen. En dan had ik nog geen bouwvergunning nodig (ook dossier ingediend bij gemeente, paar dagen later telefoon: maar mijnheer ge hebt geen bouwvergunning gevraagd! Jamaar op de foto staat toch dat ze op een plat dak staan, dan ik geen bouwvergunning nodig. Ah! Is dan geen bouwvergunning nodig?? Dan is 't goed...

Tom

Mijn ervaring, contacteer Ecopower als je meer info wenst. Ze antwoorden dan meestal toch vlot. Indien, reclameer hier nog maar eens.

Walter

afbeelding van veerle-10
18/09/2007 - 12:09

Wij zijn ook al enkele maanden aan het wachten ...
Vorige week hebben we - eindelijk- bericht gekregen van de installateur dat ons dossier helemaal in orde is en dat ze van start moeten gaan; ze hebben echter nog geen reactie gehad van schüco zelf en we moeten dus nog even geduld hebben. Hoelang het nog gaat duren, geen idee.

afbeelding van francis-4
18/09/2007 - 20:50

Ben ook al zes maanden aan het wachten op de plaatsing van de PV-installatie. Half maart waren al mijn benodigde documenten in orde (bouwvergunning en subsidietoekenning). De eerste, door het engineeringsbureau, aangewezen installateur heeft enkel een bezoek gebracht en een verslag opgemaakt. Deze brave man heb ik daarna nooit meer terug gezien. Ik heb half mei het engineeringsbureau een ondertekende offerte toegestuurd. zij hebben mij op 18 juli een nieuwe installateur gestuurd die opnieuw foto's heeft gemaakt en een nieuw verslag heeft opgesteld. De installateur deze avond nog gecontacteerd en er is nu bevestigd dat de installatie eind september, begin oktober zou worden geplaatst.
Hoop doet leven!

Francis

afbeelding van benny-5
19/09/2007 - 07:03

Heb zoals de anderen na meer dan een jaar na het verkrijgen van een referentienummer een offerte gekregen. Tussentijds wel een aantal malen gevraagd of er iets zou komen of niet maar hun antwoord was steeds hetzelfde, we zullen nog eens horen bij de leveranciers.
Verleden week uiteindelijk een brief van ecopower met een offerte maar eveneens de melding dat ik opteer voor zelfplaatsing en ik zou niet weten waar ik dat heb vermeld.
Echter een probleem: vermits je niet eeuwig kan wachten op een antwoord heb ik m'n fiscaal voordeel voor 2007 reeds opgebruikt voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel.
Dus dat komt ook weer niet goed.
Mvg

afbeelding van dirk vh-1
20/09/2007 - 19:59

@Tom,

Waarom is jouw PV project afgeblazen?

Ik wacht ook (on)geduldig op een telefoontje van Ecopower (of de installateur) om te komen plaatsen.

Dirk

afbeelding van Anonieme gebruiker
23/09/2007 - 02:53
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik ken ook iemand die al bijna een jaar wacht op zijn bestelde panelen (niet via PV project). De verklaring is vrij logisch toch. Zonnepanelen zijn "in". Ten opzichte van enkele jaren geleden is de vraag vertienvoudigd. Fabrikanten en plaatsers kunnen de vraag amper aan en grote bestellingen van bedrijven (Colruyt, Volvo,...) krijgen nu eenmaal voorrang op kleine particuliere installaties.

afbeelding van dirk vansintjan
23/09/2007 - 23:06

ja, waarom tom? Vertel het maar.

Dirk

afbeelding van digitaloverdose
24/09/2007 - 01:27

't Lijkt erop dat er bij den topic starter wa meer aan de hand is dan het gewoon mor afblazen van het project 'for no reason'...

Mor beste Dirk: zonder opdringerig te willen overkomen zou'k u toch willen vragen of bij de mensen waar aan laten weten is dat ze kunne meedoen, dat da nu werkelijk allemaal door gaat. Ik neem aan van wel?

afbeelding van dirk vansintjan
24/09/2007 - 08:55

ja, waar er problemen zijn, worden er oplossingen gezocht tenzij de site echt niet geschikt blijkt te zijn en het onrendabel wordt.

afbeelding van kris claeys
24/09/2007 - 13:57

Heb even op de site van ecopower rondgeneusd en daar lees je het volgende:

01/06/07 Ecologiesteun afgeschaft

Ecopower stelt vast dat de Vlaamse regering in haar maatregelen voor ecologie-investeringen de sector tegenwerkt, in plaats van te ondersteunen. Twee zaken vallen op in de aanpassing van het besluit. De ondersteuning wordt afgeschaft met terugwerkende kracht en investeringen in hernieuwbare energie via een recht van opstal worden uitgesloten. Op die manier is er geen enkele bedrijfszekerheid en creëert de Vlaamse Overheid een ongunstig klimaat voor investeringen in hernieuwbare energie. Dit is géén goed bestuur.

Ecopower vraagt dat de aanpassing met terugwerkende kracht meteen wordt ingetrokken en dat de uitsluiting van het recht van opstal wordt afgeschaft. Zo nodig zal Ecopower dit besluit aanvechten bij de Raad van State.

Zie ook perstekst (pdf).

Voor de mensen die deelnemen aan het project PV-privé en waarbij Ecopower financiert, zijn de installaties voorlopig geschorst. Dit wil niet zeggen dat ze niet uitgevoerd gaan worden. Ecopower zal, in tegenstelling met de Vlaamse Regering, haar beloftes wel nakomen. We zoeken een oplossing en laten die zo snel mogelijk weten aan de mensen.

mvg,

kris

afbeelding van digitaloverdose
24/09/2007 - 14:25

Allez, 't zijn spannende maanden wat dit betreft mor ik heb er vertrouwen in dat het door zal gaan.

Mijn ervaring nu we in ons pas gebouwd huis zitten is dat op gas/stookolie flink bespaard kan worre mits ge met een aantal relatief eenvoudige zaken rekening houdt én ge een beetje discipline aan den dag legt. Daar zijn we dan ook voor gegaan met een vrij laag verbruik tot nu toe (we zitten nu aan een 333m3 gas sinds 1 januari dit jaar).

Voor electriciteit lijkt het me ni zo eenvoudig om het verbruik drastisch naar beden te halen. We hebben overal spaarlampen, droogkast met warmtepomp (die eigenlijk nooit wordt gebruikt, heb het V'ke kunne overtuigen van het nut van een rekske), doen zoveel mogelijk om sluipverbruik te voorkomen en hebben geen overbodigen brol gelijk een sauna'ke of airco. Het zal allemaal wel wa helpen mor toch blijven we steken op een normaal verbruik als ik zo zie in nen anderen topic hier. De laatste weken zijn we nog wa strenger geworden op overbodig verbruik en da hielp ook nog een beetje.
Mor om echt drastisch te kunne besparen op electriciteit dan moet ge volgens mij wel naar PV panelen gaan.

Met uw verwarming kunt ge nog relatief makkelijk zeggen dat ge ze uit laat als het eens een graadje kouder wordt binnen en uzelf een beetje dikker aankleedt. Mor een ijskast of diepvriezer kunt ge moeilijk dagelijks een paar uurkes uitzetten en uw gezinsleden apreciëren het ni zo dat ze 's avonds pas een uur nadat het donker is verlichting krijgen.

afbeelding van walter-13
24/09/2007 - 22:09

Hallo vraagstarter Tom,

volg je deze vraagstaart nog?
kan je weergeven waarom het bij jouw gestopt is?

Walter

afbeelding van dirk vh-1
24/09/2007 - 22:41

@Dirk Vansintjan en Ecopower cooperanten/PV privedeelnemers

Het is jammer dat Ecopower zelf niet meer informatie geeft (algemeen, los van Tom's soap).
Nu een dan eens en stand van zaken op hun site zou vele cooperanten gerust stellen.
Een kort verslag in de zin van "zoveel dossiers afgehandeld, zoveel dossier in uitvoering, zoveel dossier nog wachtende vanwege wachtend op een bouwaanvraag, ..."
Ecopwer weet nochtans zelf dat communicatie niet hun sterkste kant is (zie laatste powerpost en de aanbevelingen van het auditbureau in hun verslag na controle van het jaarverslag van ecopower).
Ik begrijp heel goed dat iedere cooperant persoonlijk informeren (te) veel tijd vraagt. Daarom verwacht ik ook geen 'boek' mbt mijn dossier.
Maar een korte reactie van enkele lijntjes op mijn email met een vraag naar de stand van zaken kan toch niet zo veel tijd vragen.
En ik begrijp ook dat Ecopower niet ieder forum kan volgen en niet op ieder 'draad' kan reageren wanneer Ecopower vermeld wordt.
Maar als blijkt dat dit forum gevolgd wordt door Ecopower (Dirk Vansintjan) verwacht ik toch wel nu en dan enige informatie.

Ik kijk uit naar de geplande infoavond van 18 oktober.

Dirk

afbeelding van wonko
25/09/2007 - 09:19
jan

Wij hebben ook meegedaan aan het PV-privé project van Ecopower. In eerste instantie dachten we ook aan financiering door ecopower. Maar toen we de eerste raming kregen hebben we eens goed gerekend en besloten om zelf te investeren (wat geld losgepeuterd van de bank).

Nu staat die installatie reeds 2 maanden op ons dak te draaien en zijn wij een tevreden klant. Alles samen heeft het ook wel een hele tijd geduurd (ongeveer een jaar denk ik). Wij stonden er niet op te wachten, hebben geduldig afgewacht tot er iets uit de bus kwam. Eens we een definitieve offerte gekregen hadden van onze installateur heeft mijn vrouw wel af en toe aan de bel getrokken bij de installateur om de plaatsing rond te krijgen (heeft dan toch nog een maand of 2 - 3 geduurd). 't is blijkbaar een piekperiode voor de installateurs.

Blijkbaar is het zonne-energie verhaal en zodanig succes geworden dat de Vlaamse Regering nu terugkrabbelt omdat het haar te duur zou uitvallen. Een beetje valsspelen noem ik dat!

afbeelding van digitaloverdose
25/09/2007 - 15:19

Onder het moto 'als er goei nieuws is, mag het ook gezegd worre':

Vandaag melding van Ecopower gekregen dat de bouwvergunning in orde is en dat ze nu een offerte door de installateur gaan laten opmaken. Waarna die vervolgens kan starten. Wat ons betreft staan we we weer ne stap verder :-)

afbeelding van dirk vansintjan
25/09/2007 - 17:23

In heel de sector van hernieuwbare energie is er veel werk en moet je dus geduld oefenen. Zo moet je al 2 jaar wachten op de levering van een windturbine.
De PV sector in Vlaanderen was niet echt voorbereid op het PV project van Ecopower/Beauvent.
De infodagen van Ecopower gaan niet over het PV project, maar over ons energiescenario voor de toekomst. Uiteraard kan je voor of na de vergadering er ons over aanspreken.

afbeelding van pol-12
09/10/2007 - 10:11
Pol

Ik heb een contract ontvangen dat ik ondertekend terugestuurt heb naar ecopower, en er belde een installateur,
maar ik kon de telefoon niet aannemen en op het antwoordapparaat vroeg ie daarom om terug te bellen om af te spreken voor de installatie.

Ik heb drie keer teruggebeld, steeds antwoordapparaat, de laatste keer vroeg ik hem om me zelf te bellen.

Een week later, en ik heb nog geen telefoontje gekregen...

afbeelding van monpi
15/10/2007 - 00:03
mon

Gebrekkige communicatie (eigenlijk geen communicatie) is het enige wat ik kan aanmerken op het PV-privé project van Ecopower. Intussen liggen mijn panelen sinds vorige week wel te blinken op ons dak. Sinds gisteren ook in de zon!

afbeelding van pol-12
23/11/2007 - 11:58
Pol

Sinds gisteren leveren de panelen op m'n dak ook elektriciteit. 2 weken geleden is de installateur dan toch gekomen en heeft de bekabeling gedaan (hij was een halve dag te laat). 2 weken later, dus eergisteren kwamen de panelen, en omdat de omvormer vergeten was, is hij gisteren moeten terugkomen. De hele procedure heeft wel wat voeten in de aarde gehad.
Er zijn wel 2 panelen meer gelegd dan voorzien met dus meer opbrengst.
Ecopower zal dus wel opnieuw een aangepast contract sturen.

Maar in plaats van een vergoeding op basis van de verwachte opbrengst te moeten betalen, is het niet mogelijk dat er op de exacte opbrengst van de panelen een korting wordt gegeven ? Dat is toch juist voor iedereen ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.