PV- panelen | Ecobouwers.be

U bent hier

PV- panelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Yamm
27/07/2007 - 15:44

Hallo,
Ik heb in januari/ februari nog enkele keren via deze site goede info gehad over PV- panelen.
Ondertussen hebben wij voor 2580 KW PV- panelen op ons dak.
Mijn probleem is echter de PREMIE VAN DE VLAAMSE OVERHEID.
Ik heb in januari een eerste maal een dossier ingediend, in maart een 2de maal, omdat ik blijkbaar het eerste maal niet correct had ingevuld.
Ik kreeg in maart een brief terug met de melding dat ik
-geen akte had/ geen inplantingsschets/ geen code 26/ -geen groencertificaat en geen deel B.
Deel A en B had ik duidelijk opgestuurd, een akte moeten zij voor mij openen en een groensertificaat kan men pas hebben als er panelen zijn geplaatst.
In juni na het ontvangen van mijn goedkeuring van aanvraag bij de gemeente heb ik het volledig dossier nogmaals ingediend.
Uiteraard geen groencertificaat, daar ik dit nog nu zelfs nog niet heb.
Vandaag bel ik om te horen hoe het gesteld is met mijn dossier. Krijg ik als antwoord, ze hebben geen dossier op onze naam. Na veel discutie en heen en weer gebel, hebben ze blijkbaar toch iets ontvangen in maart en in juni maar er ontbreken stukken en we hebben geen recht meer op subsidie omdat we reeds geplaatst hebben.
MIJN raad aan iedereen, bel 10 maal alvorens uw panelen te leggen om te vragen hoe het met uw subsidie zit alvorens te plaatsen. Tel. 02/553 46 00.
De regering wil goed scoren op Europees vlak door zogenaamde subsidies te geven voor milieuvriendelijke projecten, maar als puntje bij paaltje komt, is de gewone man die zijn zuurverdiende en -gespaarde centjes ervoor moet opdragen.

BEDANKT VLAAMSE REGERING

4 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan-14
27/07/2007 - 16:14

bij mij maanden aangesleept voor ze het verschil begrepen tussen 6% BTW (wat ze uitbetaald hadden) en 21 % BTW (wat wij betaald hadden)

maar ik vrees er een beetje voor, voor dit jaar zijn alle premies al vastgelegd, er is geen budget meer

en volgend jaar budget aanvragen lukt niet voor installatie die dit jaar geplaatst is.

voor andere mensen : vraag aan installateur een offerte die rekening houdt met goedkeuringstermijn ministerie

pas opdracht geven om werken te starten nadat je schriftelijk bewijs heb dat subsidie in orde is

of : installateur de volleidge papierwinkel laten in order brengen voordat hij komt plaatsen, meest zekere

Stefan

afbeelding van hendrik de corte
27/07/2007 - 17:01

Tot in mei kon je op www.energiesparen.be volgen hoeveel aanvragen nog mogelijk waren, rekening houdend met het toen nog overblijvende budget.
Nu is dit niet meer terug te vinden op de website. Dit betekent niet dat er geen budget meer is.
Enerzijds zijn de aanvragen grotendeels stilgevallen omdat de intallateurs dit jaar nauwelijks nog bijkomende capaciteit kunnen plaatsen en dat is nu net 1 van de voorwaarden om nog 10% subsidie te krijgen (geplaatst en in werking voor 31/12). Anderzijds zijn er ook hier en daar goedgekeurde dossiers die afgeblazen worden en terug budget vrijmaken. Uiteindelijk is een stopzetting op ieder moment mogelijk, maar zal dit ten laatste op 31 augustus het geval zijn.
Er is al een paar jaar geleden beslist dat 2007 het laatste jaar is van Vlaamse subsidies. Zou mij verwonderen dat daar nog op terug gekomen wordt.
Anderzijds weten jullie wellicht dat de federale regering de belastingkorting opgetrokken heeft tot max. 3380 euro voor alle uitgaven vanaf 1 januari 2007 (datum betaling telt, niet de datum van de werken of de factuurdatum).

groeten

rik

afbeelding van hendrik de corte
28/07/2007 - 08:23

Ik zal mij niet uitspreken over de administratieve molen voor de premies maar voor alle zekerheid wil ik er toch even aan herinneren dat je ook voor de belastingkorting voor energiebesparende maatregelen bepaalde zaken goed in het oog moet houden (betreffende korting voor zonnepanelen maar even goed de korting voor andere energiebesparende maatregelen).
De aannemer moet bevestigen dat de werken voldoen aan de technische normen van de overheid.
Er bestaat daarvoor een model van bijlage bij de factuur (te vinden op www.energiesparen.be). Het model is niet verplicht maar als die gebruikt wordt kun je niet echt missen.
Ik heb tot nu toe twee keer gebruik gemaakt van de belastingkorting (één keer voor nieuwe stookketel en één keer voor superisolerend glas) en ik heb geen enkele keer meteen de bijlage bij de factuur gekregen van de aannemer, alhoewel ik dit had gevraagd en het "geen probleem was, ze kenden dat".
Ik heb hen daarna zelf de bijlage moeten bezorgen.
Opletten dus: bij je belastingaangifte krijg je maar één keer de kans!
groeten
rik

afbeelding van walter-13
28/07/2007 - 10:27

Myriam,

heel vervelend. En goed dat je het hier meldt zodat het voor anderen ook duidelijk is. Het is uiterst belangrijk dat je pas plaatst na goedkeuring door Vlaamse regering. Anders mis je hun subsidie.
Als je daar vastloopt, zoek eventueel iemand die je bijstaat. bv de leverancier. Jammer trouwens dat je leverancier idd al geplaatst heeft voor die goedkeuring. Hij zou beter moeten weten.

Met dat missend 'groencertificaat'? Bedoel je niet het certificaat dat de zonnepanelen voldoen aan de normen opgelegd door de Vlaamse regering?

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.