Putwater Besmet met bacteriën | Ecobouwers.be

U bent hier

Putwater Besmet met bacteriën

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van SIDFVAN
22/04/2016 - 09:27

Pas een boerderijtje gekocht (agrarisch gebied). Er is enkel putwater aanwezig. Alle voorzieningen zijn aangesloten op dit putwater.

We hebben onlangs het water laten analyseren door de watergroep en uit de resultaten blijkt dat  het water besmet is met bacteriën.

Totaal aantal kiemen bij 22°C 130 kve / ml

scherichia coli 4 kve / 100 ml 

Totaal aantal colibacteriën 14 kve / 100 ml

Enterokokken 5 kve / 100 ml 

Eventjes geschrokken toch. We gebruiken dit water nu al enkele maanden. Enkel voor het eten wordt het naturrlijk gekookt.

Wat kan ik nu doen om dit op te lossen ? Er is geen enkele filter aanwezig voor zover ik weet.

Een optie is om stadswater binnen te halen , maar ik wil mijn best doen om toch veilig het putwater te kunnen gebruiken. We zin met 4 kinderen thuis, enkele paarden, honden en poezen.

Momenteel stoppen we dus om dit water te gebruiken en moeten we nu uit noodzaak fleswater gebruiken en asap een oplossing voorzien.

Graag advies

Frank

 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van jef-14
22/04/2016 - 12:38

Dag Frank,

Er bestaan systemen met ontsmetting via  UV licht die heel eenvoudig te installeren zijn zie bvb op hydrotense.eu .

Persoonlijk zou ik echt drinkwater koken ( zeker met kinderen)

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
23/04/2016 - 10:15

ik zou beginnen met de oorzaak te zoeken, en dan denk ik direct aan een septische put of iets dergelijks.

voor voedingsdoeleinden zou ik toch aanraden drinkwater te gebruiken, voor de rest kan je, als je het probleem niet opgelost krijgt,  veel doen met regenwater.

nu ben ik geen expert in bacteriologie, maar de bovengrens voor zwemwater is meen ik 200 KVE/100 ml colibacterien.  daarbij zijn deze bacteriën ook nuttig.  er zijn miljoenen nuttige bacteriën, zonder bacteriën zou er geen leven op aarde mogelijk zijn.

<< De E. colibacterie (Escherichia coli) is meestal een onschuldige darmbewoner bij de mens en warmbloedige dieren. Normaal gesproken is E. coli gunstig voor het lichaam vanwege het remmende effect dat deze bacterie heeft op de groei van schadelijke bacterie soorten. Daarnaast produceert deze bacterie aanzienlijke hoeveelheden vitaminen.
Slechts een klein deel van de E. coli stammen zijn in staat om ziekten bij de mens te veroorzaken, zoals reizigersdiarree en de enterohemorragische E.coli (EHEC)
>>

vraagje, heb jij een arts geraadpleegd i.v.m. de resulaten van het onderzoek ?  want die kan je allicht beter beraden.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.