Propaan installatie met Nederlandse HR ketel in Belgie. | Ecobouwers.be

U bent hier

Propaan installatie met Nederlandse HR ketel in Belgie.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van niwre
05/01/2015 - 10:32

Hallo,

Het is een aloude discussie als het om aardgas gaat, maar ik kan helaas op het net helemaal niks over propaan vinden.

Ik kan tegen een heel mooi tarief een nederlandse HR ketel lopen, merk Intergas.
De bedoeling is om deze aan te sluiten op een propaan tank, bovengronds.

In het verleden heeft mijn vader hetzelfe gedaan (praat ik hier over een goede 17 jaar geleden) en zijn toenmalige remeha ketel uit Nederland werd goedgekeurd, althans, de gasinstallatie (tank en toebehoren), naar de ketel werd toen niet eens gekeken. Later toen hij op aardgas ging en dezelfde ketel had laten ombouwen werd deze wel afgekeurd vanwege de Nederlandse afkomst van de ketel.

Dus nu vraag ik mij af, hoe werkt het qua regelgeving met propaan? En zeker hedendaags, want moeglijk is het een en ander veranderd. De ketel heeft in elk geval een CE keurmerk en de de gas installatie word verder aangesloten volgens de geldende normen.

Bij primagaz zeggen ze heel simpel, als de ketel het CE keurmerk heeft is dat voldoende.

Ik heb in mijn ogen mij goed proberen in te lezen en alles wijst erop dat er een soort kartel heerst over de Belgische regelgeving omtrent HR ketels en keuringen wbt aardgas omdat in andere landen alle typen ketels dienen te werken met alle soorten gas, omdat leveranciers wel eens willen wisselen van importeur.

In mijn geval wil ik graag weten dat als de installatie netjes is aangesloten zoals het hoort, een pijpleidingattest aanwezig is maar de ketel wel Nederlands is, of de keurder (OCB in deze) daarover zal vallen of de installatie gwoon goed keurt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.