- | Ecobouwers.be

U bent hier

-

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Peert Rulfo
18/08/2006 - 21:38

Dames

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
19/08/2006 - 17:13
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Je keuze van merken:

Buderus, viessmann, dedietrich zijn allemaal merken van goede kwaliteit.

(Let op dedietrich en oerli zijn hetzelfde, de ketels worden gewoon onder verschillende naam verkocht)

De kostprijs van deze zal wel wat verschillen.
Zelf zou ik buderus of viessmann kiezen;

Voor je tweede vraag, eigenlijk is het beter de brander te verkopen. En een nieuwe blauw vlam brander te plaatsen.
Buderus, viesmann hebben deze zelf in het gamma, of een ander merk zoals MHG( voormalig MAN). Dit type van branders maken geen roet bij hoge CO2 13,5 a 14% zonder problemen. Geen roet = minder onderhoud, minder vervuiling = beter jaarrendament (minder verbruik)

Je kan je bestaande brander op laagste vermogen zetten , echter veel branders hebben dat niet graag en laten zich moeilijker tot hun topprestatie's regelen.
Voor het ketel vermogen moet je dan ervoor zorgen dat deze minimaal 30kW heeft, maar zou hem niet groter maken dan 35kW, want overdrijven hoeft ook niet.

Je kan de installatie zelf plaatsen maar zorg dat je alle benodigde onderdelen hebt die nodig zijn om een goede installatie te hebben.
Als alles geplaatst is laat je door je onderhoudsmonteur de brander afstellen . PS laat deze niet zomaar op de nieuwe ketel draaien, daar de ketel overbelast kan worden door de brander, en dit geeft op de duur schade.

Hier bij heb ik wel enkele opmerkingen:

1. zelf plaatsen = materiaal aankopen aan 21% BTW
door erkende installateur geplaatst materiaal en
werk aan 6% BTW
2. Als een geregistreerde installateur deze plaatst krijg je van de overheid belasting vermindering ter hoogte van 40% van de investering (totaal bedrag van de faktuur incl BTW) met een maximum van 1280€. Dus maximum 1280€ minder belasting betalen kan tellen.

Door opmerking 1 en 2 loont het zich dan nog om het zelf te doen.

3. heeft met de installatie te maken : denk eraan bij de lage temperatuur ketels van nu is de schouw temperatuur veel lager dan bij de oudere ketel. Met gevolg dat er kondensproblemen in de schouw kunnen ontstaan; Daarom is het aanteraden om tegelijker tijd de schouw te laten voeren met een inox buis. Om latere problemen niet te hebben.

afbeelding van Peert Rulfo
02/02/2011 - 20:16

Goedeavond

afbeelding van didier-2
20/08/2006 - 14:11

Op uw vraag naar de wolf plaatstalen ketel.

Ik ben zelf inst. in de verwarmingssector en heb reeds 10 tallen plaatstalen wolf ketels staan.
Tot nu toe heb ik nog niet 1 probleem gehad met deze ketels en is dit kwalitatief zeker zo goed als de andere marken die je opnoemde. alleen een stuk goedkoper.
Als je de ketel zelf zou plaatsen wel even goed informeren.
Het is veel moeilijker dan je denkt om alles goed en correct aan te sluiten. de eventuele fouten komen pas na enkele maanden of jaren aan het licht en dan is het te laat.

afbeelding van kwinten
10/11/2010 - 09:27

WOLF gasketel CNG35: aan didier-2: ben bezig met ketel te installeren: wat zijn de moeilijke zaken voor correct aan te sluiten? Rookgasafvoer hebben we flex inox 15cm diameter 14meter hoog in bestaande schouw (vroeger stookolie) geplaatst. Dmv rookgas voeler valt de ketel te snel uit. Bovenaan flexibel op dak alleen een (regenkapje erbovenop) . Wat is uw ervaring , van wlke regio ?Woon ook in regio Aalst

afbeelding van Anonieme gebruiker
23/08/2006 - 05:02
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Peter ,

op de vraag wie je brander best kan afregelen is het antwoord simpel. Kies steeds een persoon die gekwalificeerd is in afstellen en regelen van een brander (en dus ook het benodigde elektronische meetapperatuur heeft om deze af te stellen). Of Sack hieraan voldoet kan ik niet zeggen, dit moet je daar eens navragen. Het onderhoud dat moet gebeuren kan dan nog steeds laten doen door een installateur bij in de buurt.

ten tweede over de wolf ketel, zelf hebben we geen ervaring met dit merk.

Echter zou steeds kiezen voor een gietijzere ketel ipv een plaatstalen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.